Šport > Košarka
19 ogledov

Dragić s trojko izsilil še drugi podaljšek

goran dragić miami heat EPA
Toronto Raptors so v polfinalu vzhodne konference po podaljšku na domačem parketu premagali Miami Heat s 96:92 ter izid v zmagah poravnali na 1:1.

Goran Dragić, ki prav danes praznuje 30. rojstni dan, je bil z 20 točkami najboljši strelec Miamija, ob metu iz igre 8-12, metu za tri točke 2-2 in prostem metu 2-2. Dragić je deset sekund pred koncem rednega dela z uspešnim metom za tri točke izid izenačil na 86:86 ter izsilil podaljšek, v katerem pa je Miami tokrat potegnil krajši konec.

Tudi prva tekma konferenčnega polfinala se je končala s podaljškom, s končnimi izidom 102:96 pa so jo dobili košarkarji Miamija.

"Mislim, da smo tudi v podaljšku igrali dobro v napadu, sodim pa, da je bila obramba slaba. Morali bi prestaviti v višjo prestavo. Prav tako pa ne bi smeli izgubiti toliko žog," je ocenil Dwyane Wade. Toronto je imel slabši met (42 odstoten) kot Miami (49,4), vendar so gostitelji vseeno prišli do izenačenja v seriji, tudi zato, ker je imel Miami 21 izgubljenih žog.

Wade in Joe Johnson sta dodala po 17 točk, Hassan Whiteside pa je za Mismi prispeval 13 točk in 13 skokov. Pri Torontu je DeMarre Carrol vpisal 21 točk, Jonas Valančiunas pa je dodal 15 točk in 12 skokov.

Serija se bo zdaj preselila na Florido, kjer bo v soboto v Miamiju na sporedu tretja tekma polfinala vzhodne konference. V finale bo napredovala ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca:

Toronto Raptors - Miami Heat 96:92* /1:1/
Goran Dragić: 20 točk, 4 skoki, 4 podaje v 35 minutah za Heat

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.