Šport > Košarka
17 ogledov

Dragić še ni izgubil upanja

goran dragić miami heat EPA
O potniku v drugi krog končnice na obračunu Miami Heat in Charlotte Hornets bo odločala sedma tekma. Portland Trail Blazers so s 4:2 v zmagah izločili Los Angeles Clippers.

Ekipa Miami Heat je v prvem krogu končnice na gostovanju premagala Charlotte Hornets s 97:90, izid v zmagah izenačila na 3:3 ter si priborila odločilno sedmo tekmo. Slovenski reprezentant Goran Dragić je v dobrih 32. minutah za zmagovalce zbral 14 točk, sedem skokov in de podaji.

Prav tako na vzhodnem delu lige je moštvo Indiana Pacers premagalo Toronto Raptors s 101:83 ter izid v zmagah izenačilo na 3:3, Portland Trail Blazers pa je na zahodnem delu premagal Los Angeles Clippers s 106:103 ter slavil s 4:2 v zmagah.

Wade prekinil serijo 22 zgrešenih metov

Miami, ki je Charlotte nadigral v skoku s 46:31, je šest minut pred koncem povedel s 83:76, ko je dva zaporedna napada uspešno zaključil Dragić, ki pa potem ni več zadel. Ob tem se je na drugi strani razigral Kemba Walker, ki je zbral zanj rekordnih 37 točk, ob tem pa je sodeloval v vseh napadih domačih v zadnjih šestih minutah, ko je zadel 12 zaporednih točk svojega moštva; le en njegov soigralec je bil v tem delu še uspešen v napadu. Minuto in 40 sekund pred zvokom sirene je Walker gostitelje pripeljal na dve točki zaostanka (88:90), potem ni več zadel, podal pa je do Ala Jeffersona, ki 40 sekund pred koncem znižal na 90:93.

Pri gostih se je izkazal Dwyane Wade (23 točk), ki od decembra lani ni zadel trojke. Po dvaindvajsetih zaporednih neuspešnih metih izza črte je tokrat 34-letni zvezdnik uspešno zaključil oba poskusa trojke, tudi zadnjega v zadnji minuti, čemur je sledil še uspešen met za dve točki dvajset sekund pred koncem (95:90). Končni izid je iz prostih metov postavil Joe Johnson (11 točk). Dragić ni imel posebej uspešnega strelskega večera, saj je iz 17 poskusov iz igre zadel le šestkrat, zato pa je bil precej bolj učinkovit Luol Deng, ki je iz 14 metov zadel devetkrat za 21 točk.

Wade je pred šesto tekmo v prejšnjih petih dvobojih z Charlotte poskusil le z enim metom za tri točke. "Tokrat sem bil odločen, da bom metal, če bomo izgubljali. Ko sem prvič zadel, to ve vsak strelec, se je koš naenkrat tudi iz razdalje zelo povečal. Zato je moja samozavest zrasla in sem bil uspešen tudi drugič," je zadnji del tekme pospremil Wade, ki je v zadnji četrtini zadel deset točk.

Indiana do sedme tekme, Portland proti prvakom

V Indianapolisu so domači v drugem polčasu strli odpor gostov iz Kanade. Paul George (21 točk, 11 skokov) in njegovi soigralci so v tretji četrtini vodili le s točko razlike (65:64), nato pa so z delnim izidom 32:5 tri minute pred zaključkom povedli z nedosegljivo prednostjo 97:69.

Veliko bolj izenačen je bil zaključek v Portlandu, kjer so gostitelji dosegli četrto zaporedno zmago in po treh letih postali prva kipa, ki si je po zaostanku z 0:2 prebila v naslednji krog; leta 2013 je to uspelo Memphisu prav proti Clippers. Damian Lillard (28 točk) in CJ McCollum (20) ter soigralci se bodo v naslednjem krogu pomerili z branilci naslova Golden State Warriors.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhodna konferenca:

Charlotte Hornets - Miami Heat 90:97 /3:3/
Goran Dragić 14 točk, 7 skokov, 2 podaji v 32:12 min. za Miami

Indiana Pacers - Toronto Raptors 101:83 /3:3/


Zahodna konferenca:

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 106:103 /4:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.