Šport > Košarka
37 ogledov

Dragić sklepa nova prijateljstva

Zoran Goran Dragić Phoenix Suns Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant Zoran Dragić že sklepa prijateljstva v taboru aktualnega prvaka Eurocupa, kjer bo nadaljeval svojo kariero.

Zoran Dragić je z ruskim košarkarskim klubom Himki podpisal dveletno pogodbo, potem ko v najmočnejši košarkarski ligi na svetu onkraj Atlantika ni bil deležen dostojne minutaže.

Slovenski branilec je leta 2014 okrepil Phoenix Suns, kjer se je pridružil bratu Goranu, s katerim so ju februarja 2015 prodali Miami Heat. Medtem ko je Goran hitro prevzel eno vodilnih vlog v ekipi s Floride, se je Zoran preselil v razvojno ligo. Marca ga je vodstvo vročice vpoklicalo nazaj v ekipo.

V zaključku lanske sezone mu je trener namenil priložnost na tekmi s Philadelphio 76ers, kateri je ''Zoki'' nasul zanj rekordnih 22 točk. Julija se je Miamiju pridružil v poletni ligi NBA, kljub dobrim predstavam pa so se v ekipi odločili, da ga prodajo Boston Celtics.

A Dragićeva kariera v dresu keltov se je končala, še preden se je začela, saj se je ekipa iz Bostona odpovedala njegovim uslugam in ga uvrstila na ''waivers'' listo. Slovenskega košarkarja je nato kupil ruski Himki, s katerim je branilec podpisal dveletno pogodbo.

Dragić, ki je na pripravljalnih tekmah za EuroBasket branil barve slovenske reprezentance, se je v Kranjski Gori družil z novimi soigralci, ki se v Sloveniji mudijo na pripravah. ''Lepo je bilo spoznati moje nove soigralce,'' je objavi na Instagramu pripisal Zoran.

Dragić je bil od leta 2012 do 2014 član španske Unicaje in v tem času zaigral na 44 evroligaških tekmah. Pred prihodom v Španijo je igral za Krko in Geoplin Slovan, svojo kariero pa je začel pri Iliriji Ljubljana.

 

It was nice to see and meet my new teammates @khimkibasket

A photo posted by Zoran Dragic (@zoki_dragic) on Aug 24, 2015 at 1:13pm PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.