Šport > Košarka
36 ogledov

Dragić si zvišuje ceno, Deng izbral

dwayne wade goran dragić Profimedias
Slovenska športna javnost je v velikem pričakovanju končne odločitve o klubski prihodnosti reprezentančnega organizatorja igre Gorana Dragića.
Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić v bližnji prihodnosti najverjetneje podpisal najbogatejšo pogodbo v zgodovini slovenskega športa. Medtem ko Dragić taktično še ni sprejel odločitve, pa se je za Miami odločil Britanec Luol Deng.

Ljubljančan, ki se je sredi prejšnje sezone iz puščavskega Phoenixa preselil na Florido v Miami k tamkajšnji vročici, se bo 1. julija, z uradnim začetkom prestopnega obdobja, preselil med proste igralce in čakal na telefonske klice ter najugodnejšo pogodbo in najboljšega snubca, ki pa jo bo lahko z novim ali starim klubom v skladu s pravili podpisal šele 9. julija.

Obeta se sicer sila živahno dogajanje na košarkarski tržnici v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Med prostimi igralci bosta tudi takšna zvezdnika, kot sta prva moža letošnjih finalistov lige NBA Clevelanda LeBron James in Kevin Love, novo pogodbo pa bosta skušala iztržiti tudi košarkar Portlanda LaMarcus Aldridge, ki je na radarju Los Angeles Lakers, in center Memphisa Marc Gasol.

Ob Dragiću se bo najverjetneje med proste igralce preselil Dwyane Wade, ki si prav tako želi boljših pogojev in bi želel v naslednjih treh letih pri Miamiju na sezono zaslužiti vsaj 16 milijonov dolarjev (14,3 milijona evrov), kar bo še dodatno zapletlo položaj in posivilo še kakšen las predsedniku kluba Patu Rileyju.

Ta bi si želel, da bi v Miamiju ostala tako Dragić kot Wade. Riley za Dragića po najnovejših informacijah pripravlja petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev (80,5 milijona evrov), ki bi mu na sezono nanesla 18 milijonov dolarjev (16,1 milijona evrov), deset milijonov dolarjev (8,9 milijona evrov) več od sprva omenjanega zneska. To sicer še vedno ni največ, kar bi lahko Miami ponudil, največji možni znesek znaša nekaj več kot sto milijonov dolarjev (89,5 milijona evrov).

Miami, ki se brez LeBrona Jamesa v svojih vrstah letos ni prebil v končnico, pa je še pred začetkom velike potrošniške mrzlice izbral v Južnem Sudanu rojeni Britanec Luol Deng.

Z enajstletnim stažem veteran lige NBA bo tudi v prihodnji sezoni ostal v največjem mestu na Floridi. Po medijskih poročilih bo 30-letni košarkar v naslednji sezoni zaslužil deset milijonov ameriških dolarjev. Po odhodu kralja Jamesa v Clevelandu je Deng bolj ali manj uspešno zapolnil vrzel, v minuli sezoni je na 72 tekmah za Heat povprečno dosegal 14 točk, 5,2 skoka in 1,9 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.