Šport > Košarka
29 ogledov

Dragić v Wadovi senci, poraz Udriha

goran dragić dwayne wade miami nba Profimedias
Košarkarji Miami Heat so doma premagali Detroit Pistons (109:102), blestel pa je povratnik po poškodbi Dwayne Wade, ki je dosegel 40 točk.

Superzvezdnik Miami Heat Dwyane Wade je znova v vrhunski formi. Pri zmagi Miamija, ki je doma premagal Detroit Pistons s 109:102, je Wade prispeval kar 40 točk. Od bratov Dragić je zaigral le starejši Goran, ki je odigral 35 minut, v tem času pa vpisal 10 točk in 5 podaj, ob metu iz igre 4:10.

"To je le stvar zelo močne volje. Bili smo zdesetkani, manjkali so številni zaradi poškodb, tudi popotnica z zadnjih tekem ni bila najboljša, ampak je pač tako, da moraš narediti tisto, kar je treba," je bil po tekmi zelo zadovoljen Wade, ki je še dan prej prestal kirurški poseg, ko so mu iz kolena črpali tekočino.

Z rekordnim izkupičkom sezone se je izkazal Udonis Haslem, dosegel je 18 točk in 13 skokov, James Ennis je s 16 točkami izenačil najboljši izkupiček v sezoni, Mario Chalmers je zadel 11 točk, Dragić pa je vpisal deset točk, pet podaj in dva skoka

Poleg Hassana Whitesida in Chrisa Andersona je Miami izgubil še Luola Denga (koleno), Michaela Beasleyja (komolec) in Shabazza Napierja (kolk). Še pred tem je Miami ostal brez Chrisa Bosha zaradi strdkov in Josha McRobertsa zaradi kolena.

Košarkarji Memphis Grizzlies so izgubili v gosteh pri San Antonio Spurs s 103:89. Beno Udrih je za Memphis odigral 19 minut, v tem času pa je vpisal 9 točk in 4 podaje. Memphis si je kot tretje moštvo Zahoda z vsaj 50 zmagami v tej sezoni že zagotovilo mesto v končnici.

V končnici prostora še za osem ekip

V vzhodni konferenci so si končnico že priigrali zmagovalec Vzhoda Atlanta, zmagovalec atlantske skupine Toronto, Cleveland in Chicago, za preostala štiri mesta, ki so v izločilnih bojih na voljo v vzhodni konferenci, pa so v najboljšem položaju Washington, Milwaukee, Miami in Brooklyn.

Tudi v zahodni konferenci so že oddana štiri mesta za izločilne boje. Konferenčni zmagovalec Golden State Warriors ter Houston, Memphis in LA Clippers, medtem ko se v boju za preostale štiri vstopnice trenutno v najboljšem položaju ekipe Portlanda, San Antonia, Dallasa in Oklahome Cityja.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Detroit Pistons 109:102
Zoran Dragić ni igral za Miami; Goran Dragić: 10 točk, 5 podaj v 35 minutah za Miami

San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 103:89
Beno Udrih: 9 točk, 4 podaje v 19 minutah za Memphis

Washington Wizards : Houston Rockets 91:99
Brooklyn Nets : Los Angeles Lakers 107:99
New Orleans Pelicans : Minnesota Timberwolves 110:88
Cleveland Cavaliers : Philadelphia 76ers 87:86
Boston Celtics : Los Angeles Clippers 106:119
Indiana Pacers : Dallas Mavericks 104:99
Phoenix Suns : Oklakoma City Thunder 97:109

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.