Šport > Košarka
112 ogledov

Dragić: Zdaj vedo, kje je Slovenija

Goran Dragić Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je po zmagi Miami Heat na gostovanju v Brooklynu zagotovil, da je zadovoljen v Miamiju in si želi ostati v ekipi in se ne ukvarja z govoricami o morebitnem odhodu v drugo moštvo. Pošalil se je tudi, da zaradi Melanie Trump sedaj vsi vedo, kje je Slovenija.

Miami je v Brooklynu proti mrežicam dosegel peto zaporedno zmago in Goran Dragić je zagotovil, da se bodo še naprej borili, da se prebijejo v končnico, čeprav so trenutno na predzadnjem mestu vzhodne konference lige NBA.

Tekmo so začeli dobro in dobili prvo četrtino, nato pa je na sceno pri domačih stopil Brook Lopez, ki je zadeval kot za šalo in domači so povedli celo za 18 točk. Do praktično zadnjih nekaj minut četrte četrtine se je zdelo, da je tekma za domače dobljena.

Srečna zmaga

Nato so se gostje prebudili, Dragić je v tretjem poskusu le zadel met za tri točke in takoj nato še met za dve, soigralci pa so prispevali k preobratu, ki je utišal domačo publiko v Barclays Centru še pred končnim izidom 109:106 za Miami.

"Do preobrata je prišlo v četrti četrtini. Tekme nismo začeli fenomenalno, ampak smo vodili za pet ali šest točk. Potem je prišla tista druga četrtina, ko so zadevali vse, še posebej Brook Lopez, za katerega mislim, da je zadel vse štiri meta za tri točke," je dejal Dragić in dodal, da so se v polčasu odločili nadaljevati bolj trdno v obrambi.

"Tretjo četrtino nismo odprli ravno tako kot smo se dogovorili in spet so povišali vodstvo. Potem smo končno stopili skupaj, četrto četrtino odigrali fenomenalno v napadu in obrambi. V prihodnje moramo poskrbeti, da se to ne zgodi. Danes smo imeli srečo," je dejal Dragić in dodal, da je takšna zmaga sicer morda še pomembnejša, ker dvigne samozavest.

Goran Dragić, Hassan Whiteside | Avtor: Profimedias Profimedias

Miami je nanizal pet zmag zapored, kar si Dragić razlaga kot posledico zaceljenih poškodb. Prej so skoraj vse tekme začeli z drugačno prvo peterko in so težko ustvarili ritem, sedaj pa so prišli k sebi, so dokaj zdravi in vidijo, kaj lahko naredijo.

"Počutim se fenomenalno, na drugo nimam vpliva"

Za Dragića se v NBA govori, da bo morda moral zapustiti Miami, vendar njega te govorice ne zanimajo. "Sem zelo zadovoljen v Miamiju. Vem, da Pat Riley dobro opravlja svoj posel," je dejal in Heat označil za prvorazredni klub v ligi in ekipo, v kateri si želi ostati.

Priznal pa je, da ni edini, ki odloča o svoji usodi. "V bistvu na to vplivam s svojo igro. Letos se fenomenalno počutim, na drugo pa nimam vpliva. Na koncu sem profesionalec," je dejal. Poleg tega ve, da se zanj zanima veliko drugih ekip, kar je dobro zanj, ampak želi si ostati v Miamiju.

Palico bo predal Luki Dončiću

Naporen urnik lige NBA Dragiću ne dovoljuje gledanje tekem slovenske lige ali predstav mladega upa slovenske košarke Luke Dončiča, vendar pa si ogleda posnetke tekem. "Luka igra fenomenalno in komaj čakam poletje, da bomo skupaj zaigrali," je napovedal skupno igro na evropskem prvenstvu.

"Želim mu vse dobro, brez poškodb. To je predaja štafetne palice, to je moje zadnje leto in on bo vse to prevzel. Veselim se, da bom lahko iz kavča gledal, kako bo igral," se je pošalil Dragić.

Na vprašanje ali je sedaj kaj bolj slaven, ko imajo Američani prvo damo slovenskega rodu, je Dragić priznal, da se to pozna. "Pozna se predvsem, ko me kdo vpraša od kje sem in rečem Slovenija, pa pravijo aha, Melanija je od tam. Zdaj vsaj vedo, kje je Slovenija," se je zasmejal.

Čeprav s fanti v slačilnici niso kaj preveč "politični" in o tem ne razglabljajo, pa bodo veseljem obiskali Belo hišo, kar je čast, ki doleti prvake lige NBA. "Delamo na tem," je zatrdil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.