Šport > Košarka
26 ogledov

Dragićev mentor bo pomagal prvakom

steve nash EPA
Dvakratni najkoristnejši igralec severnoameriške košarkarske lige NBA Steve Nash se po koncu dolge in uspešne kariere pod obroči ni poslovil od košarke.

Kot poročajo mediji onstran Atlantika, se je Nash pridružil moštvu aktualnih prvakov lige NBA z zahodne obale Združenih držav Amerike Golden State Warriors kot svetovalec pri razvoju igralcev.

Kanadskega virtuoza igre pod obroči, ko sta igrala skupaj pri Phoenix Suns se je od njega učil tudi slovenski organizator igre Goran Dragić, je k sodelovanju s štirikratnimi prvaki lige NBA bojevniki povabil zdajšnji glavni strateg Steve Kerr, ki je 41-letnega nekdaj izvrstnega organizatorja igre dodobra spoznal še iz časov, ko sta sodelovala v Phoenixu. Kerr je bil takrat v Phoenixu v vlogi športnega direktorja ter je prepričan, da ima Kanadčan pravšnjo košarkarsko filozofijo za bojevnike.

steve nash goran dragić | Avtor: EPA EPA
"Čeprav so slog njegove košarkarske igre krasile impozantne individualne spretnosti in sposobnosti, je Steve vedno postavljal na prvo mesto ekipo in prav takšna miselnost, je tista, ki jo želimo vzpodbujati tudi v igri našega moštva. Deliva si veliko podobnih načel o tem, kakšno košarko naj bi igrali, prav tako pa sva si blizu pri tem, da je edina pot k košarkarski veličini tista, ki je tlakovana z delovno etiko," je dejal Kerr.

"Zelo se veselim vnovičnega sodelovanja s trenerjem Kerrom in z njegovo izjemno ekipo, pomagal bom tako, kakor bom vedel in znal," je dejal Nash, ki se že veseli občasnega dela z ekipo iz Oaklanda na čelu z MVP rednega dela sezone Stephom Curryjem.

Nash, tretji najboljši podajalec lige NBA, je kariero v ligi NBA, v kateri je preživel 19 sezon, končal letos v majici Los Angeles Lakers. Za jezernike sicer v zadnji sezoni zaradi poškodbe ni odigral niti ene tekme. V karieri je igral za Phoenix Suns in Dallas Mavericks. Pri Phoenixu je sodeloval z Goranom Dragićem, ki ga je označil za svojega mentorja.

Kanadčan, rojen sicer v Južnoafriški republiki, je veljal za najbolj natančnega izvajalca prostih metov. Na 1217 tekmah je v povprečju dosegal 14,3 točke in 8,5 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.