Šport
10 ogledov

Drama s padcem, Aru v rožnatem

Sacha Modolo
1/10
EPA
Trinajsta etapa Dirke po Italiji se je končala z množičnim padcem, v njega pa je bil udeležen tudi vodilni Alberto Contador. Ta je tako rožnato majico moral predati Fabiu Aruju.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) je prvič v karieri izgubil vodstvo na eni od največjih etapnih dirk. V predajo rožnate majice ga je prisilil množični padec. Ker se je ta zgodil tik pred mejo treh kilometrov, po njej se udeleženim v padec pripiše isti čas kot najboljšim v etapi, je Španec izgubil precej časa v primerjavi s Fabiom Arujem (Astana), ki se je srečno odpeljal naprej. 

Contador se ni mogel izogniti kolesarjem, ki so ležali pred njim na cesti in je še drugič na tokratnem Giru pristal na tleh. Kljub temu, da se je dokaj hitro pobral, pa ni mogel nadoknaditi izgubljenega, zaradi padca je izgubil skoraj 40 sekund. Za vodilnim Italijanom zdaj zaostaja za 19 sekund. Tretji skupno je še en kolesar Astane Španec Mikel Landa Meana (+1,14). Med osmoljenci se je znova znašel tudi Richie Porte (Sky).

"Prekrasen občutek je, ko imam na sebi rožnato majico. Na ta trenutek sem dolgo čakal, vse od začetka dirke sem se boril za vodstvo in zdaj lahko končno z veseljem pričakujem sobotni posamični kronometer," je po etapi sicer dejal 24-letni kolesar s Sardinije, ki je prvič v karieri oblekel majico vodilnega na kateri od velikih kolesarskih preizkušenj. 

O zmagovalcu etape je sicer odločal sprint manjše skupine kolesarjev, med sprinterje, ki so se borili za zmago pa se je vmešal tudi Luka Mezgec (Giant-Alpecin). Ta je na koncu osvojil deveto mesto, etapne zmage pa so se z odlično taktiko znova veselili pri ekipi Lampre - Merida. Kot prvi je ciljno črto prečkal Sacha Modolo.

Od treh Slovencev je v skupni razvrstitvi najboljši Jan Polanc (Lampre-Merida) na 41. mestu, z zaostankom nekaj več kot 49 minut v skupni razvrstitvi. Polanc je etapo končal na 137. mestu. Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice), danes 90., je skupno 54. (+ 1:06:19)., Mezgec pa 138.
(+ 2:18:35).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.