Šport
40 ogledov

Drama za že njegovo 28. finale

Roger Federer EPA
Najtrofejnejši tenisač v zgodovini, Švicar Roger Federer, je prvi finalist odprtega prvenstva Avstralije. V polfinalu je v petih nizih premagal rojaka Stana Wawrinko s 7:5, 6:3, 1:6, 4:6 in 6:3.

Roger Federer, ki se bo v nedeljo potegoval za 18. naslov na turnirjih za grand slam, se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Špancem Rafaelom Nadalom in Bolgarom Grigorjem Dimitrovom, ki je na sporedu v petek.

Za 35-letnega Švicarja je to osemindvajseta uvrstitev v finale največjih turnirjev. V Melbournu je doslej zmagal štirikrat (2004, 2006, 2007, 2010).

"Niti v najbolj divjih sanjah si nisem predstavljal, da bom prišel tako daleč. S Stanom sva odigrala težak dvoboj. Po drugem nizu sem povsem izgubil ritem, nasprotnik je to izkoristil, na koncu pa se je vse dobro izteklo. Peti niz se je končal kar malce hitro. Ko sem dobil zaključno žogo, sem moral pogledati proti semaforju, ali je res konec," je dejal sedemnajsti nosilec turnirja, ki je pred začetkom petega niza zaprosil za zdravniški time-out zaradi težav z nogo.

"Posebej peti niz je bil zame zelo težak. Stan je odlično igral na osnovni črti, vedno je bil pravi čas na žogi, odlično je bral moje servise. Nekako sem moral ostati v igri, zato sem vedel, da moram zaigrati bolj agresivno in bolj natančno vračati udarce, čutil sem, da lahko le na ta način zaustavim njegov nalet," je pojasnil Federer, najstarejši finalist grand slamov, odkar je 39-letni Ken Rosewall leta 1974 igral v finalu OP ZDA.

V ženskem finalu bosta v soboto igrali sestri Williams. Mlajša Serena je v polfinalu premagala Hrvatico Mirjano Lučić Baroni s 6:2 in 6:1, Venus pa je bila boljša od rojakinje Coco Vandeweghe s 6:7 (3), 6:2 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.