Šport > Moto športi
30 ogledov

Dramatičen začetek, slavje Vinalesa

Maverick Vinales VN Katarja EPA
Dež je ob začetku dirke v najmočnejšem razredu predstavljal največjo težavo v Katarju. Na koncu je prvo dirko sezone dobil novinec v moštvu Yamahe Maverick Vinales.

Začetek dirke v najmočnejšem razredu Moto GP so morali kar dvakrat prestaviti. Na prizorišču je namreč malo pred začetkom dirke padlo nekaj dežja. Zaradi prestavljanja začetka dirke so odpeljali dva kroga manj od načrtovanega.

Najbolje je s starta krenil novinec v najmočnejšem razredu Johann Zarco, ki je na svoj motocikel namestil mehkejšo zadnjo gumo, medtem ko se je večji del dirkačev odločil za tršo pnevmatiko. Zarco je v šestem krogu naredil napako in odstopil. 

V ospredju so tako ostali Andrea Dovizioso, Andrea Iannone, Marc Marquez, Maverick Vinales in Valentino Rossi. Sledila je napaka Iannoneja, ki je odstopil. 

Zadnjih sedem krogov smo spremljali boj Vinalesa in Doviziosa, ki jima je sledil Valentino Rossi. Vodilna dirkača sta se nekajkrat izmenjala na prvem mestu. V zadnja dva kroga je prvi vstopil Španec, ki je dirko tudi dobil. Na drugem mestu je končal Dovizioso, tretji pa je bil veteran Rossi. Zmagovalec lanske sezone Marc Marquez je končal tik pod stopničkami. 

Po dirki je Rossi dejal, da je zadovoljen s tretjim mestom. "Če bi moral pred tekmo staviti, da bom na koncu na stopničkah, ne bi stavil niti 10 evrov," je povedal zadovoljni Italijan.

Doviziso je dejal, da proti koncu dirke ni želel voziti povsem na meji, saj je imel nameščeno mehko gumo, za katero je vedel, da obstaja možnost, da ne bo zdržala povsem do konca.

Vinales se je zahvalil moštvu, ki je skozi celoten dirkaški vikend, opravilo odlično delo. Pojasnil je, da je od začetka vozil malce bolj previdno, nato pa je začel stopnjevati tempo.  

VN Katarja, motoGP:

1. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 38:59,999
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +0,461
3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 1,928
4. Marc Marquez (Špa/Honda) 6,745
5. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 7,128
6. Aleix Espargaro (Špa/Aprilia) 7,661
7. Scott Redding (Ducati Pramac) 9,782
8. Jack Miller (Avs/Honda Marc VDS) 14,486
9. Alex Rins (Špa/Suzuki) 14,788
10. Jonas Folger (Nem/Yamaha Tech3) 15,069
11. Jorge Lorenzo (Špa/Ducati) 20,516
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.