Svet
23 ogledov

Dramatični posnetki uboja

Policijsko streljanje Youtube
Televizija NBC je včeraj objavila posnetke, na katerih je zabeležen uboj temnopoltega Američana, ki so ga ustrelili policisti. Njegova smrt je sprožila nasilne proteste v ameriškem mestu Charlotte v zvezni državi Severna Karolina.

Dogajanje je s telefonom posnela žena ubitega; prikazuje trenutke usodnega streljanja, do katerega je prišlo že v torek. Tudi predstavniki policije razpolagajo s posnetkom dogajanja, a še naprej zavračajo njihovo objavo.

"Ne ustrelite ga! Nima orožja," na videu, ki prikazuje policiste, ki so obkrožili vozilo, kriči Rakeyia Scott. Policistom je vzklikala tudi, da ima njen mož možgansko poškodbo in da je pravkar vzel zdravila, Keitha pa je pozivala, naj stopi iz avtomobila, poroča ameriški CNN.

Video se nato zatrese, kmalu zatem pa je za trenutek moč videti moškega v svetlomodrih hlačah ob obkroženem vozilu. Slišati je strele, nato pa dva moška poklekneta ob osebo v svetlomodrih hlačah - očitno Keitha Scotta - ki sedaj leži na tleh.

Policija vztraja, da je policist ustrelil Scotta, ker slednji ni želel odvreči pištole. Družina trdi, da žrtev pištole sploh ni imela. Vendar pa je neimenovani vir za CNN povedal, da so policisti na prizorišču našli nabito pištolo. Na njej so bili prstni odtisi, kri in DNK, ki se ujemajo s Scottovimi. Kri naj bi se na pištolo prenesla po streljanju.

Družina se je za objavo posnetka odločila, da bi lahko javnost sama presodila o dogajanju. Kot so navedli, so se za takšno potezo odločili "v imenu resnice in transparentnosti".

Dogajanje je v Charlottu sprožilo množične proteste, na katerih je izbruhnilo tudi nasilje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • izRODEk 08:46 25.september 2016.

    Nova vrsta reality showa - ubijanje črncev na tv. Verjetno sledi real-time killing, na to se jim mogoče še dvigne, drugega jih več ne predrami.Ne razumem gnojev, kako lahko podpirajo ZDA - izmečki družbe.