Slovenija
106 ogledov

Dravograd: Množične črevesne okužbe

Prvi znak okužbe z E-coli je krvava driska. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Čeprav isto vodo pijejo v celem Dravogradu, imajo hude zdravstvene težave le prebivalci Robindvor.

V Zdravstvenem domu Dravograd so v zadnjem tednu po podatkih direktorja Ervina Pečnika obravnavali 15 ljudi, ki so imeli več dni hude driske. Enega pacienta so morali zaradi dehidracije hospitalizirati. Med obolelimi ni otrok. Vsi oboleli so iz dravograjskega naselja Robindvor.

Kot pojasnjuje Pečnik, so blato vseh pacientov poslali na preiskave, za kakšne okužbe gre, naj bi bili znani sredi prihodnjega tedna.

Testirajo vzorce vode

"Možno je, da težave izhajajo iz vode, vendar to še ni potrjeno," pravi Pečnik. V Nacionalnem laboratoriju v Mariboru so na podlagi vzorcev vode izključili možnost z okužbe z bakterijami fekalnega onesnaženja E. Colli in Enterokokov. Javno komunalno podjetje Dravograd je na analizo poslalo še dodatne vzorce, testirali jih bodo na Salmonelo in Clostridium perfringens+ redna mikrobiološka preskušanja. Del vzorca bo poslan na Inštitut za mikrobiologijo v Ljubljano na testiranje na NORA VIRUS.

Težave le v Robindvoru

Rezultati analiz bodo znani jutri, v petek zjutraj. Komunala pa vse uporabnike pitne vode na območju naselja Robindvor, obvešča, da je potrebno pitno vodo pred uporabo do preklica prekuhavati.

Na komunalnem podjetju so pregledali so tudi še vodna zajetja na Ojstrici in Goriškem vrhu in vandalizem izključili. Iz teh gravitacijskih virov se oskrbuje cel Dravograd, težave pa imajo le prebivalci naselja Robindvor.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.