Šport
50 ogledov

Draxler: "Računali smo na te tri točke"

Keller Schalke Maribor Liga prvakov EPA
V taboru Schalkeja niso skrivali razočaranja po remiju z Mariborom. Trener Jens Keller je poudaril utrujenost svojih varovancev, nogometaši pa so obžalovali izgubljene priložnosti.

"V prvih 20, 25 minutah smo igrali dobro in iz prvih priložnosti bi morali zabiti, nato pa se je pokazala naša izčrpanost. Imamo veliko poškodovanih igralcev in nekaj zadnjih tednov je bilo zelo napornih. Bili smo na koncu z močmi, noge nas niso več nosile. Nikogar v moštvu ne morem kriviti, poskušali so vse, toda fantje so utrujeni," je po tekmi z Mariborom dejal Jens Keller, trener Schalkeja.

"Ekipa je na začetku pokazala, kako želi igrati. Pri golu Maribora si igralci niso dovolj pomagali. Nato se je Maribor branil zelo globoko, kar je otežilo kreacijo priložnosti. Tako niso prekrižali načrtov le nam, lahko ste videli, da so na enak način remizirali s Sportingom," je dodal Keller. 

Huntelaar: "Kako naj bom zadovoljen z golom?"

Po zmagi na Revierderbiju proti Borussii Dortmund v soboto (2:1) so Königsblauen tokrat prikazali manj živahno predstavo, kar so slovenski prvaki s pridom izkoristili. Za remi je moral nekajkrat dobro posredovati Jasmin Handanović, vendar tudi Štajerci niso bili daleč od zmage in bodo morda čez nekaj dni obžalovali izgubljeni točki.

"Začeli smo zelo dobro, zatem pa popustili," je povedal strelec edinega gola za Schalke, Klaas-Jan Huntelaar. "Nato smo dobili gol, ki nam je zelo otežil situacijo, kar se je videlo v naši predstavi. Veliko stvari ni delovalo in postajali smo vse bolj negativni. Igrali smo prepočasi. Doma bi morali zmagovati," je bil z remijem razočaran Nizozemec.

Barnetta: "Bili smo šokirani"

"Po golu Maribora smo bili šokirani, saj smo pred tem zapravili nekaj lepih priložnosti. Nekaj časa je trajalo, da smo se vrnili v srečanje, nato pa smo bili izrazito boljša ekipa. Manjkal nam je samo odločilni zadetek," je vtise po srečanju strnil švicarski vezist v vrstah Schalkeja, Tranquillo Barnetta.

"Ključno je bilo to, da nismo povedli. Dobili smo gol iz čudnega protinapada, nato pa je bilo težko zadeti in streti trmastega tekmeca. Na te tri točke smo računali, a ostaja še dovolj tekem, da zberemo dovolj točk za napredovanje," pa je biser nemškega nogometa Julian Draxler priznal, da so domačini pred tekmo že vpisali zmago.

Komentarjev 1
  • Bole 09:24 01.oktober 2014.

    Zjutraj želim prebrati nekaj o PODVIGU NK MARIBORJA in kaj..... razočaranje Schalkejevih igralcev in trenerja...ma sorry briga me za njih...MARIBOR je pomemben ljudje božji MARIBOR!!!!..novinarji VI morate dvignit nogomet na višjo raven...MARIBOR JE ŽE TAM...HALLOOOOO!