Šport > Košarka
55 ogledov

Green suspendiran za peto tekmo

Draymond Green LeBron James Golden State Warriors Cleveland Cavaliers EPA
Golden State Warriors se bodo morali na peti tekmi finala lige NBA znajti brez enega najpomembnejših členov svoje ekipe.

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so na četrti tekmi finala lige NBA v gosteh premagali Cleveland Cavaliers (97:108) in v zmagah povedli s 3:1. Le redki so po omenjenem srečanju Clevelandu še pripisovali kakšen odstotek možnosti, saj morajo Konjeniki dobiti vse tri preostale tekme, od tega dve na vročem parketu Oracle Arene v Oaklandu.

Dva dneva po porazu na četrti tekmi pa je za Cleveland posijal žarek upanja. Liga NBA je namreč Draymondu Greenu naknadno dosodila nešportno osebno napako in ker je bila za Greena to že četrta tovrstna napaka v končnici, je dobil tekmo suspenza.

Suspenz si je Green prislužil zaradi incidenta z LeBronom Jamesom tri minute pred koncem srečanja. Razdraženi James je v eni od akcij podrl Greena in nato nespoštljivo stopil čezenj, kar je Bojevnika tako razhudilo, da je z roko zamahnil proti zvezdniku in mu sporočil še nekaj pikrih. Nastal je krajši spor, a Green se je dobro zavedal, da se zaradi suspenza ne sme preveč igrati in je hitro odkorakal stran, čeprav to ni ravno njegova praksa.

Bo šlo brez njega?

Sporno akcijo si lahko ogledate na spodnji povezavi in sami ocenite, ali si je Green zaslužil, da izpusti tekmo finala. V ZDA so mnogi prepričani, da je Greenovemu suspenzu botroval Jamesov sloves, za nameček pa se je ob koncu tekme LeBron sporekel še s Stephenom Curryjem

Green je eden najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA, njegova raznovrstnost Golden Statu omogoča, da igra z zelo nizko postavo, s katero tekmece v zadnjih dveh sezonah trga na kosce. Z njim v postavi bi Warriors bržkone že v noči na torek zmagovito zaključili sezono, tako pa ima Cleveland nekaj upanja na zgodovinski preobrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.