Slovenija
16 ogledov

Dražji za pol milijona

Kdaj bodo s Kozolca odstranili zaščito in gradbene odre, še ni znano. (Foto: Dej Žurnal24 main
Kozolec. Obnovili bodo še severno in južno fasado, kar bo stalo 300 tisočakov.

Ljubljana. Kdaj bo končana obnova Kozolca, ki se je začela junija lani in bi se morala končati v štirih mesecih, na Mestni občini Ljubljana (MOL) niso mogli napovedati. Je pa že zdaj jasno, da bo obnova stala pol milijona evrov več, kot so predvideli – okoli 1,8 milijona evrov. MOL financira polovico tega zneska v sklopu projekta Ljubljana – moje mesto, 200 tisoč evrov so si lastniki zagotovili iz evropskih sredstev pri ministrstvu za kulturo, preostanek pa naj bi plačali lastniki stanovanj, tudi iz izkupička za oglase na stavbi.

Aneks in podaljšanje
Dela na vzhodni in zahodni fasadi ob Slovenski cesti so sicer pretežno končana, zdaj pa bodo sklenili aneks za dodatna dela, ki jih prej zaradi zahtevnosti obnove niso mogli predvideti, je povedal Karel Pollak iz oddelka za urejanje prostora MOL.

Dodatna dela, ki bodo stala slabih 200 tisoč evrov, bodo obnovo podaljšala, za koliko, pa ni znano. Poleg tega bo treba obnoviti še severno in južno fasado, za kar bo treba na podlagi novega javnega razpisa izbrati izvajalca. Prvotno predvidena sanacija je po Pollakovih besedah zaradi dotrajanosti podkonstrukcije in plošč neizvedljiva, saj bi lahko plošče padale s pročelij in ogrožale varnost mimoidočih ljudi. “Ocenjujemo, da bo takšna izvedba stala okoli 300 tisoč evrov, vendar je to groba ocena del, saj se projektna dokumentacija še izdeluje,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.