Magazin > Bizarno
75 ogledov

"Dresi so nesprejemljivi"

kolumbijske kolesarke Reševalni pas/Twitter
"Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi," je bil ogorčen 63-letni Britanec na čelu krovne kolesarske organizacije.

Članice ženske kolesarske ekipe Bogota Humana so na dirki po Toskani tekmovale v rumeno-rdečih dresih, predel nad in pod pasom pa je bil v kožni barvi. Fotografije s tekmovanja so vzbudile veliko pozornosti, odzval se je tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Brian Cookson.

"Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi," je bil ogorčen 63-letni Britanec na čelu krovne kolesarske organizacije.

Fotografije so se hitro razširile na socialnih omrežjih. Predsednik Cookson je še zapisal: "Strinjamo se z vsemi, ki ste opozorili na neprimernost dresov kolumbijske ekipe. To je nesprejemljivo z vsemi standardi človeške dostojnosti." Dodal je, da je mednarodna kolesarska zveza opozorila kolumbijsko zvezo, naj nadzira drese, s katerimi ekipe tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih.

Med kritiki dresov je tudi nekdanja svetovna prvakinja Nicole Cooke, ki je zapisala: "To ni več šport. Punce, postavite se zase, recite ne!"

Ni še jasno, če bodo kolesarke v podobnih dresih tekmovale za Kolumbijo na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Ponferradi, ki bo naslednji teden v Španiji, še poroča časnik Guardian.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.