Slovenija
33 ogledov

Drevesa so posekali in jih še bodo

Ljubljana 12.12.2013 drevesa pred gostilno Figovec v Ljubljani, Puharjeva ulica; Saša Despot
MOL je naročila posek dreves, ki so bila bolna; zasadili bodo živo mejo.

"Pri Gostilni Figovec je nekdo posekal drevesa. V središču mesta je že tako onesnažen zrak, zato je vsako drevo zlata vredno, oni pa sekajo," nas je opozorila bralka in dodala, da je Slovenija že dvakrat dobila opozorilo Evropske komisije, ker redno presegamo mejne vrednosti za nevarne trde drobne delce v zraku.

"Drevesa pri Figovcu, ki so rasla tik ob ograji, je izvajalec odstranil po naročilu Mestne občine Ljubljana (MOL) v dogovoru z lastnikom sosednje parcele," so priznali na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet ter dodali, da bodo tam zasadili živo mejo in uredili pot. "Bomo pa v nadaljevanju morali odstraniti še eno ali dve bolni platani na dvorišču pri Figovcu," so napovedali na občini.

Bralka nas je obvestila, da so tudi pred gostilno As posekali eno lipo, ki je bila v slabem stanju, potem pa "ponesreči" še eno. Na MOL so zatrdili, da tega niso naredili ali naročili, imajo pa v načrtu tam odstraniti srebrni javor, "vendar naši izvajalci tega še niso naredili".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.