Šport > Nogomet
15 ogledov

Drevo sredi nogometnega igrišča

Drevo sredi igrišča Youtube
V romunski vasi Tonciu so zgradili novo nogometno igrišče, v katero je občinski svet vložil okoli osemnajst tisoč evrov. A igrišče je vse prej kot sanjsko.

Občinski svet vasi Tonciu na severozahodu Romunije je za otroke zgradil novo nogometno igrišče. V projekt so vložili okoli osemnajst tisoč evrov, med drugim ima igrišče razsvetljavo, umetno travo in visoko ograjo, da žoga ne more odleteti v bližnja polja.

A igranje nogometa na novem igrišče je vse prej kot običajno. Zaradi pritiskov lokalne skupnosti delavci niso smeli podreti 150 let starega hrasta, ki stoji sredi igrišča. „Načrt za nogometno igrišče je bil končan že leta 2012, sprejeli smo tudi finančno konstrukcijo. A zaradi pritiskov lokalne skupnosti, ki je želela ohraniti več kot sto let star hrast, smo morali nogometno igrišče zgraditi okoli drevesa,“ je povedal župan vasi Ioan Milasan.

Komentarjev 2
  • s.i.k. 16:04 11.julij 2015.

    . sploh mi nogomet ni zanimiv. ampak lahko bi npr na igrišča lohk posadil ene par dreves. za spremembo.( sam bi jih bilo najbrž treba obložit z mehkimi powštri

  • Papaja Popi 17:30 29.junij 2015.

    Čudovito