Šport > Nogomet
17 ogledov

Drogba: "Nikoli ne bom pozabil galaktikov"

Drogba Kolašinac Galatasaray Schalke 04 Liga prvakov osmina finala prva tekma EPA
Napadalec Galatasaraya Didier Drogba je pred sredino tekmo z Real Madridom za klubsko revijo dejal, da je njegov trenutni trener Fatih Terim zelo podoben njegovemu "nogometnemu očetu" Joséju Mourinhu. Za Drogbaja bo tekma na Santiagu Bernabéuu prav posebna, saj je prav tam v Ligi prvakov debitiral še kot igralec Marseilla leta 2003.

Nogometaši Galatasaraya lahko po uspešni ligaški generalki, v soboto so z 2:0 premagali BB Istanbul, zdaj tudi na glas začnejo razmišljati na veliki obračun z Real Madridom v četrtfinalu Lige prvakov.

Turški šampioni v špansko prestolnico prihajajo v torek zvečer, tekma pa bo imela še poseben čar za napadalca Didierja Drogbaja, ki se bo poleg nekdanjega trenerja Joséja Mourinha srečal tudi s stadionom, kjer je na veliki sceni debitiral pred desetimi leti.

"Pomeril se bom z očetom Mourinhom. V mojem življenju ima posebno mesto, spremenil me je," se je Drogba razgovoril v najnovejši številki klubske revije Galatasaray Magazine, kjer je svojega nekdanjega trenerja pri Chelseaju primerljal tudi s svojim trenutnim "šefom" Fatihom Terimom.

Oba zelo pozorna na psihološki faktor

"Imam veliko spominov na Mourinha. Včasih sem pri Chelseaju zabil dva gola, spet drugič pa niti enega. On mi je rekel: 'Bodi miren, včasih si lahko tudi brez gola igralec tekme.' Je tipičen človek, ki je vedno v soju žarometov, in ki pazi na vsakega v ekipi. In se trudi, da iz vsakega izvleče najboljše. Fatih Terim je v tem podoben Mourinhu. Zelo blizu je igralcem, vedno govori z nami. Psihološki faktor je zelo pomemben v nogometu, pri tem pa je Terim izjemno previden."

Čeprav se pojavljajo ocene, da je bil Drogba v svoji karieri večkrat tudi že v boljši formi, ga mnogi poleg njegovega kolega iz konice napada Buraka Yilmaza in še enega nekdanjega Mourinhovega varovanca, Wesleyja Sneijderja, vidijo kot glavno nevarnost v postavi turškega prvaka.

Drogba je, zanimivo, v Ligi prvakov debitiral prav na Bernabéuu leta 2003, ko je njegov Marseille igral v skupini z Realom, Partizanom in Portom, ki ga je Mourinho v isti sezoni popeljal do naslova evropskega prvaka.

"Tekma na Bernabéu bo zame zelo posebna. Tam sem igral svojo prvo tekmo v Ligi prvakov, proti Madridu galaktikov. Zabil sem svoj prvi gol, čeprav smo izgubili z 2:4. Teka dne ne bom nikoli pozabil. Zelo je bil pomemben za mojo nadaljnjo kariero," je nadaljeval Drogba.

Nekajkrat le na kebabu

Reprezentant Slonokoščene obale se je klubu pridružil 28. januarja, potem ko je prekinil pogodbo s kitajskim Shanghai Shenhuajem, ki ga je obtožil, da mu je bil dolžen nekaj denarja od sicer astronomske pogodbe, ki naj bi mu na papirju prinesla 11,8 milijona evrov na sezonoDrogba je kljub pritožbi Shanghaija dobil začasno licenco Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in se pridružil turškim prvakom.

Tudi najpopularnejši turški klub ni skoparil - Afričan bo dobil sedem milijonov evrov in še dodatnih 15.000 za vsako odigrano tekmo, prestop h "Gali" pa mu je bojda priporočil prav Mourinho, s katerim sta govorila pred njegovim povratkom s Kitajske. 35-letnemu Drogbaju se bo pogodba avtomatično podaljšala, če bo odigral 25 tekem ali več.

Drogba je potrdil, da bo do konca sezone bival v luksuznem istanbulskem hotelu, kamor se je naselil skupaj s prijateljem, stalno bivališče pa si bo poiskal poleti. Njegova družina, žena in trije otroci, ga je že večkrat obiskala z letalom iz Londona.

Nekdanji napadalec Marseilla in Chelseaja je v turškem velemestu praktično neviden, saj ga zaenkrat še niso ujeli v nobeni od diskotek, si je pa večkrat privoščil kebab v sloviti restavraciji Sunset Grill&Bar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.