Šport
103 ogledov

Drozg: Lahko prinesem dodatno moč v napadu

jan drozg hokej slovenija
Osemnajstletni Jan Drozg bo jutri odpotoval v ZDA, pričakujejo ga pri klubu Pittsburgh Penguins.

Vodstvo aktualnih prvakov severnoameriške hokejske lige (NHL) Pittsburgh Penguinsov je na letošnjem naboru novih igralcev v petem krogu izbralo slovenskega reprezentanta U18 Jana Drozga, ki zadnjih nekaj let klubskih hokej igra na Švedskem, pred tem je bil član Maribora in Celja. Drozg je tako šesti Slovenec, ki je bil – po Edu Terglavu, Juretu Penku, Marcelu Rodmanu, Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku – izbran na NHL draftu.

"Bilo je kar nekaj veselja, ne samo z moje strani, ampak tudi s strani družine in prijateljev. Moram priznati, da so kar dobri občutki, sploh če te izberejo aktualni prvaki," je po izboru za uradno stran HZS dejal Drozg.

Randy Sexton, ki pri Pittsburgh Penguinsih bdi nad iskanjem novih talentov, je za tamkajšnje medije dejal, da jim je mladi Slovenec “padel v oko” v drugi polovici sezone, pri odločitvi pa je pretehtalo tisto, kar je pokazal na try-outu (preizkušnji) v Pittsburghu.

"Težko rečem, kdaj so me opazili. Verjamem pa, da ni odločala samo moja igra na ledu. Res je, po končani sezoni sem se odpravil na try-out v Pittsburgh, kjer so me, po mojem mnenju, le hoteli spoznat bolj osebno, kot kaj drugega," pravi Drozg.

V klubu pričakujejo, da bo hokejist skozi čas pridobil na fizični moči, vendar pa so z izborom zelo zadovoljni, saj prinaša dodatno moč v napadu. Jutri Drozg sicer odpotuje v Pittsburgh. "Res je, moram še pridobiti malo na moči. To zagotovo bom, kajti iz sezone v sezono si močnejši, če pravilno in pridno treniraš. Verjamem, da lahko prinesem dodatno moč v napadu, kajti, po mojem mnenju, igram zelo napadalen hokej. Jutri potujem v Pittsburgh, ampak – po resnici povedano – ne vem, kaj me tam čaka."

In kakšen je nasvet za vse vrstnike in mlajše, ki si želijo v NHL? "Dejal bi jim, da ne bo lahko, če bodo želeli kaj doseči. Ampak naj vztrajajo in se trudijo, kajti vsak trud je poplačan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.