Šport
54 ogledov

Druga zmaga v treh dneh

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v tekmi 24. kroga lige Ebel po podaljšku premagali beljaško ekipo VSV s 4:3 (1:0, 1:1, 1:2; 1:0).

Ljubljanski hokejisti so svojim najzvestejšim navijačem, ki se počasi spet vračajo v Tivoli, z zmago proti Fehervarju polepšali petkov večer in napovedali, da bodo morda uspešni še v preostanku trojnega domačega programa (v torek bodo v vnaprej odigrani tekmi gostili še Dunajčane).

Proti Beljaku, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Jan Urbas in Miha Verlič, v vratih pa je nekdanji ljubljenec Tivolija Olivier Roy, so zeleno-beli spet pokazali dobro in borbeno predstavo in po podaljšku zasluženo dobili dve točki.

Uvod je bil podoben kot v petek proti Madžarom; Olimpija je po začetnem izenačenem obdobju kmalu začela pritiskati, stopnjevanje napadov pa je prineslo sadove že veliko prej kot v petek, ko so zadetki padali šele v zadnji tretjini. Tokrat so domači povedli v 15. minuti, strelca pa so navijači nagradili s še posebej bučnim aplavzom, saj goli branilca Boštjana Groznika niso prav pogost pojav.

Svoj dan je imel tudi domači vratar Jeff Frazee, ki je v nadaljevanju nekajkrat z lepimi obrambami reševal soigralce. Ni pa mogel preprečiti zadetka Urbasa za izenačenje. Toda zmaji so potrebovali le 38 sekund, da so bili spet v vodstvu, odbitek je v gol z močnim strelom pospravil Miha Zajc. Domači so tudi v nadaljevanju igrali všečno in borbeno, le igra ob igralcu več jim ni stekla, so si pa v tem času pripravili še nekaj lepih priložnosti, a se je izkazal tudi Roy.

Ko so gostje na začetku zadnje tretjine izkoristili krajše obdobje padca v igri domačih in na hitro zadeli dvakrat v eni minuti, se je zdelo, da je Olimpija na kolenih. A so se domači vrnili, spet zaigrali tako, kot so igrali večji del tekme, pa tudi zadeli; za 3:3 je poskrbel Gilbert Gabor z natančnim strelom pod prečko.

Ob prednosti igralca več je imel lepo priložnost kapetan Aleš Mušič, a skoraj praznega gola ni zadel s kakšnega metra, pozneje pa je tudi Frazee nekajkrat preprečil veselje gostom. V podaljšku so bili domači boljši, a so občasno pozabili na obrambne naloge, česar pa beljaška Slovenca Verlič in Urbas dvakrat nista izkoristila v protinapadih. Zato pa je svojega izkoristila Olimpija, hiter napad pa je za končnih 4:3 z zadetkom kronal Chris Langkow.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.