Šport
28 ogledov

Drugi dan prinesel dve srebrni in eno bronasto kolajno

gregorc slovenska ženska rokometna reprezentanca rokomet EPA
V soboto je Slovenija na sredozemskih igrah osvojila tri kolajne, dve srebrni in eno bronasto, vse tri pa so osvojili judoisti. Rokometašice so premagale Tunizijo. Odkrili so prve pozitivne dopinške vzorce.

Slovenska judoistična sekcija na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu nadaljuje z zbiranjem odličij. Prvi dan je zlato osvojila Vlora Beđeti, srebrni pa Petra Nareks in Andraž Jereb, drugi dan pa je bera bogatejša za srebrni kolajni v režiji Nine Milošević (do 63 kg) in Aljaža Sedeja (do 81 kg) ter bronaste Anke Pogačnik (do 70 kg).

Rokoborec grško-rimskega sloga Jure Kuhar v kategoriji do 74 kilogramov v prvem krogu izpadel proti Egipčanu Mostafi Ghanemu, ki je bil boljši z 2:1. 

Rokoborec in boksarja domov, rokometašice uspešne

Radovljiški plavalec Robi Žbogar je z izidom 53,84 osvojil peto mesto na 100 delfin. 

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvi tekmi premagala Tunizijo s 35:29. 

Slovenska boksarja Gregor Debeljak in Aljaž Venko sta se poslovila od sredozemskih iger. Za Debeljaka je bil v četrtfinalni borbi v kategoriji do 60 kg usoden Francoz Sofiane Oumiha, za Venka pa v kategoriji do 75 kg Italijan Luca Capuano.

Prvi odkriti dopinški grešniki

V Mersinu so odkrili prve kršitelje dopinških pravil. Po poročanju turških medijev so ujeli kar osem turških dvigalcev uteži. Osmerica je oddala pozitiven vzorec na neimenovano prepovedano snov na protidopinški kontroli, grozi jim prepoved tekmovanj v trajanju od pol leta do dveh let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.