Šport
59 ogledov

Drugi najdražji prestop v zgodovini

gonzalo higuain EPA
Italijanski nogometni prvak Juventus bo po Miralemu Pjaniću, Marku Pjaci, Mehdiju Benatii in Daniju Alvesu dobil novo odmevno okrepitev.

Kot poročajo številni italijanski in tuji mediji, se v vrste črno-belih iz Napolija seli Argentinec Gonzalo Higuain. Ta je v Madridu že opravil zdravniški pregled pred prestopom, ki bo Juventus stal kar 94,7 milijona evrov.

Toliko, 94,7 milijona evrov, je odkupna klavzula za Higuaina. S plačilom te bi bil to drugi največji prestop v zgodovini. Za največjega velja prestop Garetha Bala iz Tottenhama v madridski Real (100 milijonov evrov). Na tretjem mestu bi tako pristal Cristiano Ronaldo, za katerega so Madridčani Manchester Unitedu plačali 94 milijonov evrov, na četrtem pa Neymar, ki ga je Barcelona iz Santosa kupila za 86 milijonov evrov (nekateri ta prestop zaradi bonusov ocenjujejo kar na 105 milijonov).

Bo pa Higuainov prestop daleč najdražji za Juventus in Italijo. Pred tem je stara dama največ, 53 milijonov evrov, odštela za vratarja Gianluigija Buffona, in sicer leta 2001, v Italiji pa je zdajšnji rekorder Hernan Crespo, za katerega je Lazio leta 2000 Parmi plačal 55 milijonov evrov.

Osemindvajsetletni napadalec, ki je v minuli sezoni izenačil rekord italijanske lige po številu zadetkov v eni sezoni (36), naj bi z Juventusom podpisal štiriletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla približno osem milijonov evrov. Higuain je sicer kariero začel pri River Platu, nato pa prestopil v madridski Real. Za Argentino je na 63 tekmah dosegel 30 zadetkov.

Se pa Juventusu obeta rekorden kup denarja od prodaje Francoza Paula Pogbaja, zanj bo treba odšteti približno 120 milijonov evrov. Poleg Manchester Uniteda je v igri zanj še Real Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.