Šport
42 ogledov

Drugi poraz zmajev

hdd olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 2. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z moštvom iz Dornbirna z 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).

Olimpija že na samem začetku dvoboja ni izkoristila velike priložnosti, ko je imela kar pet minut igralca več na ledu. Buldogi iz Dornbirna so bili napadalnejši, razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 13:7 za gostitelje, v 17. minuti pa je za vodstvo domačih poskrbel  24-letni James Arniel. Kanadčan je zadel ob številčni premoči na ledu, potem ko mu je podal Justin Di Benedetto.

Hokejisti iz Dornbirna so ljubljansko obrambo izigrali tudi v drugi tretjini, ko je v 36. minuti obračuna v hitrem protinapadu ljubljansko mrežo zatresel 29-letni ameriški napadalec Adam Miller. Tudi drugi gol so domači zabili ob številčni premoči. Razmerje strelov v 2. tretjini je bilo 13:8 za buldoge.

Po 42 minutah srečanja pa so priložnost prvič  izkoristili tudi gostujoči hokejisti, ki so v zadnji tretjini prikazali povsem drugačen obraz. Po podaji Matta Whita je ob številčni premoči na ledu v polno zadel Gregor Koblar. Že v 50. minuti se je mreža domačega moštva znova zatresla, za zmaje je bil uspešen Žiga Pešut. A Ljubljančanom vseeno ni uspelo priti do točke, saj je pet minut kasneje zadel Martin Grabher Meier, ki je bil uspešen ob igri z igralcem več. V zadnji tretjini je bilo razmerje v strelih 9:6 za Olimpijo.

Uvodna poraza v gosteh, razen zadnje tretjine proti Dornbirnu, nista nič kaj spodbudna popotnica pred domačo premiero, ko bodo zeleno-beli v petek v Tivoliju gostili Orle iz Znojma.

Lestvica:
 1. Red Bull Salzburg  4
 2. Vienna Capitals  4
 3. Black Wings Linz  4
 4. Graz 99ers 3
 5. VSV Beljak  2
 6. KAC Celovec  2
 7. Innsbruck  2
 8. Sapa Fehervar  2
 9. Dornbirner  2
10. Telemach Olimpija  0
    . Orli Znojmo  0
12. Bolzano  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.