Svet
21 ogledov

Sestrelili sirski vojaški helikopter

Uničenje po spopadih v Siriji. Reuters
Po poročanju sirske televizije je v vzhodnem delu Damaska strmoglavil sirski vojaški helikopter, pilot pa je umrl. Odgovornost je prevzela uporniška Svobodna sirska vojska.

"To je bilo maščevanje za pokol v Daraji," je povedal predstavnik upornikov Omar al Kabuni. Oboroženi sirski uporniki so namreč prevzeli odgovornost za sestrelitev vojaškega helikopterja nad prestolnico, ki naj bi po njihovih trditvah streljal na ljudi.

"Vse jutro je letel nad vzhodnim delom mesta in streljal. Uporniki so ga poskušali zadeti približno eno uro, ko jim je končno uspelo," je za Reuters dejal Abu Bakr, lokalni aktivist. Strmoglavljenje je potrdila državna televizija, ki pa ni poročala, da je bil sestreljen. Iz več delov Damaska medtem spet poročajo o spopadih med režimskimi silami in uporniki.

V nedeljo, trdijo opozicijski aktivisti, so vladne sile po novejših podatkih pobile več kot tristo ljudi v mestu Daraja, poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.