Šport
69 ogledov

Družina Bianchi toži F1, Fio in Marussio

jules bianchi pogreb EPA
Družina pokojnega Julesa Bianchija je vložila tožbo proti Formuli 1, Mednarodni avtomobilistični zvezi (FIA) in ekipi Marussia, za katero je v času tragične nesreče (5. oktober 2014) dirkal francoski dirkač.

Družina Bianchi bo pravico za smrt takrat komaj 25-letnega dirkača Julesa Bianchija iskala na sodišču.
Francoz se je smrtno ponesrečil na deževni dirki za VN Japonske, ko je po nesrečnem spletu okoliščin trčil v žerjav, s katerim so delavci ob progi odstranjevali ostanke dirkalnika Adriana Sutila. Bianchi je utrpel hude poškodbe glave in devet mesecev kasneje umrl v bolnišnici.

Pravniki družine Bianchi, ki se je odločila za tožbo proti odgovornim institucijam, trdijo, da bi se nesrečo dalo preprečiti, zato bodo odgovore poiskali v sodnih dvoranah.

''Za družino je bilo presenetljivo in težko, da je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) kljub številnim dejavnikom, ki so pripeljali do nesreče, okrivila Julesa. Družina Bianchi je odločena, da bodo v tem sodnem procesu vsi vpleteni morali odgovoriti na vprašanja in prevzeti odgovornost za morebitne napake. To je zelo pomembno, če želimo aktualnim in bodočim dirkačem poslati sporočilo, da je varnost v tem športu na prvem mestu. Če bi bilo v Suzuki temu tako, bi bil Jules Bianchi danes verjetno še živ in bi tekmoval v športu, ki ga je imel rad,'' so sporočili predstavniki družine.

Oglasi se je tudi dirkačev oče Philippe. ''Iščemo pravico za Julesa in želimo si resnice o odločitvah, ki so pripeljale do nesreče mojega sina na VN Japonske leta 2014. Veliko je vprašanj, na katere nismo dobili odgovora. Menimo, da bi se Julesovi nesreči in smrti lahko izognili, če ne bi bilo storjenih več napak,'' je dejal Philippe.

Bianchi je bil prva žrtev po Ayrtonu Senni leta 1994, ki se je smrtno ponesrečil na dirki za veliko nagrado.

 
Komentarjev 1
  • supreme 12:39 26.maj 2016.

    bolano ...... nesreča je bila skupek naključij .....