Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Družina Griswold z novo pustolovščino

Nore počitnice Blitz
Nova generacija družine Griswold se podaja na pustolovščino. So tudi tokrat obsojeni na neuspelo potovanje?

Nova generacija Griswoldowih ga spet hudo lomi. Družina se poda na novo na neuspeh vnaprej obsojeno pustolovščino: Rusty Griswold, zdaj odrasel možakar (Ed Helms), se odpravi po očetovih stopinjah v upanju, da svoji družini omogoči hudo zaslužene počitnice. Soprogo Debbie (Christina Applegate) in njuna sinova preseneti z izletom prek ZDA v „najbolj priljubljeni družinski zabaviščni park“ Walley World. Le kaj bi lahko šlo narobe?

Družina Griswold je na velika platna prisopihala pred več kot tremi desetletji v klasični komediji National Lampoon’s Vacation in gledalce oskrbela z večnim opominom na katastrofe, ki lahko katero koli družino doletijo na potovanju prek ZDA. Pot do Walley Worlda je bil za Clarka Griswolda, njegovo ženo Ellen in njuna nergajoča otroka Rustyja in Audrey polna za umret smešnih muk in preprek, hkrati pa nepozaben izlet za obiskovalce kino dvoran po vsem svetu in velika uspešnica. V nadaljnjih letih so nas Griswoldovi popeljali v Evropo (European Vacation), v Las Vegas (Vegas Vacation) in nas povabili na praznovanje božiča (Christmas Vacation) ter se tako zasidrali v naši kulturni zavesti.

Zdaj se vračajo. Nekoliko starejši, pa niti ne kaj pametnejši. Jonathan Goldstein in John Francis Daley – za oba je to režijski prvenec, prispevala pa sta tudi scenarij – sta zadrta oboževalca izvirne franšize, sploh filma, ki jo je začel, in sta družini spravila v še bolj nezaslišane situacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.