Šport > Moto športi
49 ogledov

Družina razmišlja o tožbi

Maria de Villota EPA
Britanska agencija za varnost in zdravje je odločila, da zaradi smrti 33-letne dirkačice Marie De Villota ne bo sprožila nobenega nadaljnjega postopka.

Družine tragično preminule dirkačice razmišlja o tem, da bi pravico poiskala na sodišču, potem ko je agencija za zdravje in varnost oddala poročilo, v katerem je zapisala, da zaradi smrt 33-letne voznice ne bo sprožila nobenega postopka.

Tesna voznica Marussie se je hudo poškodovala julija 2012, ko je med testiranjem na stezi Duxford v Angliji trčila v tovornjak, ki je opravljal vzdrževalna dela na stezi. V nesreči je izgubila oko, nato pa 15 mesecev kasneje nepričakovano umrla pred nastopom na tiskovni konferenci v Sevilli, kjer bi morala predstaviti svoje bližnje srečanje s smrtjo. ''Njena smrt je bila posledica nevroloških poškodb, ki jih je utrpela,'' so zapisali preiskovalci.

Družina nesrečne dirkačice je nad odločitvijo britanske agencije razočarana, zato ne izključuje možnosti, da bi epilog poiskala na sodišču. ''Še vedno čakamo, da pregledamo vsebino poročila in izsledke preiskave, ki so ključnega pomena. Ko bomo videli poročilo, bomo ocenili, kakšen bo naš naslednji korak, da s strani odgovornih zahtevamo ustrezno odškodnino. S tem želimo preprečiti, da bi se podobni incident iz malomarnosti še kdaj ponovili, kar bi si želela tudi Maria,'' je v izjavi sporočila družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.