Slovenija
40 ogledov

Družini podaril stanovanje in jo rešil brezdomstva

Anonimni upokojenec je družini podaril stanovanje. Tričlansko družinico je rešil brezdomstva.

"Tega nismo obešali na veliki zvon. Z mojim očetom ni nič narobe. To stanovanje smo prodajali, a v tem kraju so hiše tako poceni, da so mu nekateri zanjo ponujali borih 500 evrov. Očeta je prizadelo, da so ljudje tako nizki, da bi kupili stanovanje po takšni ceni," je za Val 202 dejala hčerka anonimnega upokojenca, ki je družini podaril stanovanje, in dodala, da se je oče odločil, da hišo podari.

Pomagal projekt botrstvo

Hči je njegovo določitev spoštovala. Medtem ko je iskala primerno družino, je slišala za projekt botrstvo in se povezala z Anito Ogulin iz Zveze prijateljev mladine. V nekaj dneh je našla lastnika.

Ali so ključe dobili ta pravi?

Ko je dobrodelni anonimnež izvedel, da bo njegova hiša dobila novega lastnika, naj bi hčerko vprašal le, ali so ključe dobili "ta pravi". Drugo ga ni zanimalo.

V pogovoru za Val 202 je hčerka opisala tudi dan, ko je mamo družine v stiski prvič peljala v novo stanovanje: "Mama je bila tiha in stisnjena v kot avtomobila. Ko si je ogledovala stanovanje, je bila tiha. Vprašala sem jo, ali bo vzela to stanovanje, in vzkliknila je "Da!", kot da bi jim podarila vilo v Portorožu."

Komentarjev 6
  • Francka Milošević 19:45 12.september 2012.

    "Človek, ki samo kopiči bogastvo, bo zanesljivo propadel, saj vsakemu kopičenju sledi razpršitev. Zato plemenit človek razdeljuje že med kopičenjem."

  • albert 11:39 12.september 2012.

    Čudovita ideja bobr žal neuresničljiva.Če bi že delili stanovanja bi jih sebi in svojim!

  • saramara 10:41 12.september 2012.

    Lionsi in Rotarijci so itak sami sebi namen.Debele bogataske riti, ki se cel vecer afnajo v Versaci in Armani opravah, se nazirajo kaviarja in pijackajo sampanjec, potem pa se mimogrede zberejo neki malega drobiza. Sem enkrat (kot studentka) stregla ...prikaži več na enem takem "dobrodelnem" srecanju - za kozlat kako so se preseravali!