Šport > Nogomet
28 ogledov

"Država se trudi, da je nogomet zapostavljen"

Maribor, Olimpija, derbi Anže Petkovšek
Odpadla tekma Pokala Slovenije med Rogaško in Olimpijo je pomenila žalosten uvod v letošnje pokalno tekmovanje.

Nova sezona Pokala Slovenije se bo začela z eno tekmo manj, potem ko je Rogaška zaradi previsokih stroškov organizacije gostovanja ljubljanske Olimpije predala dvoboj. Četrtoligašu, ki je za igranje v finalu pokala MNZ Celje dobil prekrasno nagrado, gostovanje enega najmočnejših klubov v državi, je bilo okoli 5.000 evrov enostavno prevelik zalogaj. Toliko je namreč znašala varnostna ocena lokalne policije upravne enote Šmarje pri Jelšah za izpolnjevanje najvišjih varnostnih zahtev. 

Številni so prek družbenih omrežij kazali s prstom na Nogometno zvezo Slovenije (NZS), a je po mnenju športnega direktorja Domžal Mateja Oražma večja odgovornost na državi, ki ji "ni mar za šport", še posebej pa po Oražmovem mnenju zapostavlja nogomet: "NZS s tem nima nič, pa sem prvi, ki bo izrekel tudi kakšno argumentirano in upravičeno kritiko na račun naše nogometne organizacije, ki se zdaleč ni popolna. To je maslo države, ki ji ni mar za šport, se posebej pa se potrudi, da je zapostavljen nogomet. Ne glede na barvo, do sedaj se ni bilo vladajoče politike, ki bi kaj naredila za nogomet. To da se policija plačuje za nogometne tekme, je neumnost brez primere, ko pa pijanci razgrajajo po kakšni vaški veselici, je pa to na račun države."

"Da ne govorimo o stavniškem monopolu in protiustavni ter protievropski prepovedi oglaševanja tujih stavnih hiš. Če dodamo še prepoved točenja alkohola, za katero se je zdravstvena ministrica tako močno osebno zavzela ob zadnjem predlogu sprememb zakonodaje, je mera polna,"
je še menil Oražem.

Ta je opozoril tudi na dejstvo, da se vidni politiki na slovenskih nogometnih tekmah pokažejo le ob najimenitnejših priložnostih, okrcal pa je tudi predsednika države Boruta Pahorja: "Pokažimo s prstom na tiste, ki dejansko nosijo odgovornost za težko stanje v slovenskem nogometuJih bo pa treba poiskati, razen na najimenitnejših tekmah klubov in reprezentanc jih na nogometnih tekmah ne boste našli, pa četudi se g. predsednik pokaže na vsaki pasji procesiji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.