• Pet 11 do 20 °C
  • Sob 15 do 22 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Vabilo

10 komentarjev

"Država sistemsko uničuje bohinjski turizem"

Bohinjski župan Franc Kramar pričakuje, da bo država pomagala pri reševanju Bohinja.

STA, B. P. / Bohinj

 

(Foto: Andraž Sodja)

Franc Kramar je predsednika vlade Mira Cerarja, gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen povabil na obisk. Po zadnjem tragičnem dogodku, ko je prejšnji teden zgorel del edinega delujočega hotela ob obali Bohinsjkega jezera, želi, da bi skupaj poiskali rešitve za prihodnost Bohinja. 

Dve tretjini Bohinja upravlja država, ki je s svojim zakonom o Triglavskem narodnem parku pripomogla, da turistična destinacija Bohinj stagnira kljub dejstvu, da je v zadnjih letih imel največjo rast nočitev v Sloveniji, to je 15-odstotno, v pismu navaja Kramar. Prepričan je, da država že 25 let "sistemsko uničuje bohinjski turizem", med drugim je leta 2002 prodala vse bohinjske hotele z izjemo Hotela Jezero, ki pa propadajo. 

Na Občini Bohinj menijo, da brez pomoči države ne morejo naprej. Zato so na obisk povabili predstavnike vlade.

Požar prizadejal škodo bohinjskemu turizmu

V četrtek je v Hotelu Jezero izbruhnil požar. Po ugotovitvah kriminalistov in strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija je požar izbruhnil v mansardi objekta, kjer je bila nameščena večja klimatsko-prezračevalna naprava. 

Ogenj se je razširil še na druge prostore, ostrešje in stvari v objektu. Gasilska in policijska intervencija, ki se je začela z evakuacijo, je bila zaradi velikosti objekta, števila oseb ter močnega vetra in mraza zelo zahtevna. Požar ni terjal žrtev ali poškodovanih, je pa povzročil veliko škodo in prizadel tudi bohinjski turizem.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (10)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima