Slovenija
18 ogledov

Državljanska lista Janeza Šušteršiča

Kateri politik lahko preseneti v 2012? Naša napoved: Janez Šušteršič in Janko Veber.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Decembrski strankarski presenečenji sta Janez Šušteršič iz Virantove liste in v manjši meri Janko Veber iz SD. Zakaj?

Šušteršič je okrepil občutek trdnosti v Državljanski listi GV. Občutek, ki ga Gregor Virant ne daje in ga njegova stranka zato potrebuje bolj kot druge. Nekaj podobnega je vnesel v SD Janko Veber in vsaj deloma omilil konfuznost, ki jo SD kaže navzven.

Poglejmo podrobneje Državljansko listo GV. Pri razlagi strankinih potez in stališč je Šušteršič prepričljivejši od Viranta. Prepričljivost je še posebej pomembna, ker Državljanska lista pri sestavi vlade igra igro, kakršne nismo vajeni. Predvsem deluje zelo transparentno. In še: Šušteršič nastopa verodostojnejše od Viranta, ki kot tarča posmeha že lovi Pahorja.

Tudi zaradi Šušteršičeve vloge Državljanska lista deluje timsko. Veliko bolj kot denimo Pozitivna Slovenija, ki ji je glede načina delovanja bližje SDS Janeza Janše – ima avtoritarnega šefa, brez katerega bi stranka vegetirala ali celo razpadla. Hecno: Zoran Janković poudarja, da je timski igralec, a težko najde skupni jezik z listo, ki ji je timska igra blizu.

Kakorkoli, Šušteršič in Veber utegneta še presenetiti.             .

Komentarjev 11
  • maliking 10:59 04.januar 2012.

    Pravilna ocena, bravo možakar, zato si zaslužiš za kosilo:http://www.kulinarika.net/recepti/16263/zelenjavne-jedi/zeljna-musaka/

  • Tupamaros 13:14 03.januar 2012.

    Dongjang, verjetno si imel v mislih Зоран янковиФ ебать клуб

  • Dongjang 08:40 03.januar 2012.

    Зоран янковиФ фан клуб