Slovenija
33 ogledov

Državljanska lista ostaja

virant soršak Boštjan Tacol
Državljanska lista kljub drugačnim pričakovanjem in predlogu njenega ustanovitelja ostaja na slovenskem političnem prostoru. Okrog 20 članov, ki so se zbrali na izrednem kongresu, je zavrnilo predlog o razpustitvi stranke.

"A to sploh še obstaja?" je na naše zaprosilo za komentar morebitne prve samorazpustitve kake slovenske stranke včeraj odvrnil analitik Andraž Zorko z družbe Valikon. O Državljanski listi (DL), ki je na zadnjih volitvah doživela poraz na celi črti (prepričala je le dober odstotek volivcev) in se v parlament ni uvrstila, v zadnjem času res ni bilo prav dosti slišati. Do včeraj, ko je zaokrožila vest o izrednem kongresu stranke, na katerem naj bi člani glasovali o samorazpustitvi.

To se vendarle ni zgodilo; člani DL, ki so se zbrali na kongresu, so namreč zavrnili predlog o razpustitvi stranke. "Člani so se odločili, da je Državljanska lista lahko pomemben političen dejavnik v Sloveniji," je za STA po kongresu v Dolenji vasi pri Cerknici, ki je bil za javnost zaprt, povedal podpredsednik stranke Rihard Braniselj.

Aktualni predsednik Bojan Starman se kongresa iz neznanega razloga ni udeležil, na klice ni dosegljiv. Ravno tako z mediji ne komunicira ustanovitelj stranke Gregor Virant, ki se sicer kongresa ni udeležil, je pa glasoval za razpustitev stranke.

Kot poroča STA, se je na kongresu zbralo dobrih 20 članov stranke, 18 jih je glasovalo o nadaljnji usodi stranke. "Sklep je bil sprejet na podlagi široke razprave, na podlagi tega, ali smo pripravljeni v tej stranki še delovati, zasledovati program, ki je že leta naš pokazatelj in ali smo pripravljeni za to stranko tudi trdno garati," je povedal podpredsednik Braniselj.

Na kongresu so govorili tudi o finančnem stanju Državljanske liste; večino 18 tisoč evrov visokega dolga naj bi odplačali, denar so prispevali člani.

Komentarjev 3
  • mrki 11:20 28.november 2014.

    a veliko "POŠTENJAK" PreVirant ni imel dost JAJC , da bi prišel na kongres!?? je raje kot navadna pičkica glasoval.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:00 28.november 2014.

    mlatenje prazne slame ,vse bodo počeli samo gospodarstva se ne bodo in se ve niti ne vedo kako in kaj lotiti in končno v sloveniji kaj izboljšat

  • encijan 09:49 28.november 2014.

    Kakor vse stranke v obliki jušne kocke. Tudi v tej kocki so ponavadi čudne in tudi škodljive vsebine!"