Slovenija
363 ogledov

Državna sekretarka na MZ Sandra Tušar na treh stolčkih

Sandra Tušar mediaspeed
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Sandra Tušar je poleg zaposlitve za polni delovni čas na ministrstvu za zdravje, tudi zdravnica v bolnišnici Jesenice, kjer s soglasjem vlade dela štiri dni na mesec. Iz javnih sredstev tako dobiva dve plači, poleg tega pa honorarno dela tudi v ambulanti. Ali za delo v v operacijski dvorani jemlje dopust?

Kot razkrivajo današje Finance, Tušarjeva operacije in ambulanto delo opravlja v dopoldanskem času in v teh dnevih ne dela na ministrstvu za zdravje, kjer je sicer zaposlena za poln delovni čas. Ali je za dopolnilno delo v SB Jesenice na MZ vzela dopust, na MZ Financam niso nedvoumno odgovorili. "Sandra Tušar opravlja delo v SB Jesenice praviloma popoldne ambulantno specialistično dejavnost po 15. uri dvakrat ali trikrat na mesec in kirurško operativno dejavnost do enkrat na mesec v dopoldanskem času. Pred opravljenim delom v SB Jesenice ali po njem opravlja delo na MZ." 

Na dopolnilno delo s službeno laguno


Na dopolnilno delo v SB Jesenice se Tušarjeva vozi s službeno laguno ministrstva, za katero ima sicer po pojasnilih MZ pravico do stalne uporabe tudi v prostem času in za to plačuje boniteto.

Sandra Tušar je na ministrstvu za zdravje (MZ), kjer se ukvarjajo z zdravstveno reformo in številnimi drugimi tekolčimi težavami,  zaposlena od 17. avgusta lani. Za polni delovni čas kot državna sekretarka dobiva mesečno osnovno plačo 4.113 evrov bruto (brez dodatka za delovno dobo). Na MZ Financam celotnega mesečnega bruto izplačila z vsemi dodatki niso razkrili. 

S splošno bolnišnici Jesenice, kjer je bila strokovna direktorica, ima Tušarjeva sklenjeno podjemno pogodbo (od 21. septembra 2015 do 20. marca 2016) za delo v ambulanti in operacijski dvorani. 

V štirih mesecih ji je SB Jesenice izplačala 1.692 evrov bruto (celoten strošek delodajalca znaša 2.274 evrov) za okoli 90 ur dela. Povprečno tam dela 22,5 ure na mesec, torej "dela" skupaj s službo na ministrstvu vsak mesec slabih 200 ur.  

Sporno obračunan tudi  dopust?

Pred zaposlitvijo na MZ so Tušarjevi v bolnišnici Jesenice za del avgusta lani, ko je tam dobila še zadnjo plačo, izplačali tudi nadomestilo  za 11 dni neizkoriščenega letnega dopusta ob prekinitvi pogodbe o zaposlitvi v višini 2.562 evrov bruto. Iz MZ so za Finance sporočili, da so Tušarjevi za leto 2015 dodelili 11 dni dopusta, izkoristila pa jih je sedem. Ali gre torej za izrabo istega dopusta, ki so ji ga v SB Jesenice že prej izplačali, za zdaj ni jasno.  

 

Komentarjev 18
  • Five 11:47 27.januar 2016.

    Se je pa nekomu nekdo zelo zameril, da takole obračunavajo z žensko.Se še spomnim, ko je g. Pahor dajal roko v ogenj glede primera Dimic.Glede na vse, kar se objavlja jo ti "osumljenci" vedno dobro odnesejo.Še enkrat ...prikaži več prebermo predvolilne obljube.

  • malonaokoli 11:23 27.januar 2016.

    ja res je, med tem pa lovijo dacarji čistilke in likarice ki si pomagajo z težkim delom nekaj ur na teden, da plačajo položnice, ker nimajo zagotovljenega rednega dohodka za spodobno preživetje.

  • malonaokoli 11:18 27.januar 2016.

    pa tako poslujejo vsi specialisti v zasebnih ambulantah... Če bi inšpektor pogledal v knjige naročenih pacientov v zasebnih ambulantah, bi našel marsikaj...jaz sem bil 2x na plačanem pregledu in na obeh je bil pečat in podpis zdravnika ki ga sploh ...prikaži več nisem videl, mene je pregledovala prvič starejša zdravnica, dugič pa mlad zdravnik...ko sem vprašal na recepciji kdo je podpisnik izvida je pa gospodična samo zmignila...predstojnik.