Slovenija
53 ogledov

DUBT bo naslednjih pet let vodil Imre Balogh

Imre Balogh mediaspeed
Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so za glavnega izvršnega direktorja te družbe imenovali dr. Imreja Balogha. Njegov mandat traja 5 let in začne teči s prvim oktobrom 2016.

S tem imenovanjem bo Balogh postal tudi član upravnega odbora DUTB. "Mednarodni postopek izbora je bil izveden transparentno, konkurenčno, enakopravno, zaupno in v skladu z najboljšo poslovno prakso na področju kadrovanja," poudarjajo v slabi banki.

Sklep o imenovanju so neizvršni direktorji sinoči sprejeli soglasno.

Balogh je bil oktobra lani na mesto glavnega izvršnega direktorja imenovan za največ eno leto V času opravljanja te funkcije je njegov položaj neizvršnega direktorja miroval.

Skladno s tem je bil julija letos objavljen mednarodni razpis za glavnega izvršnega direktorja. Kadrovska komisija, ki je do izteka roka prejela 10 prijav, je nato pripravila poročilo o prijavljenih kandidatih in na osnovi preverbe izpolnjevanja pogojev, rezultatov razgovorov, opravljenih testiranj ter predvidenih meril predlagala neizvršnim direktorjem v nadaljnjo obravnavo štiri kandidate, ki so ustrezali merilom za opravljanje funkcije glavnega izvršnega direktorja DUTB.

Po opravljenih razgovorih so se neizvršni direktorji soglasno odločili, da se za glavnega izvršnega direktorja DUTB imenuje Imre Balogh.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:39 08.september 2016.

    Slaba banka ima novega šefa - slabega !