Šport
26 ogledov

Dugonjić peti na SP

Damir Dugonjić EPA
Damir Dugonjić je sodil med tihe favorite za kolajno na svetovnem prvenstvu v Kazanu. Na koncu sta mu do stopničk zmanjkali dve mesti.

Slovenski plavalec Damir Dugonjić je na svetovnem prvenstvu v ruskem Kazanu v finalu na 50 m prsno s časom 27,23 osvojil peto mesto. Svetovni prvak je postal svetovni rekorder Britanec Adam Peaty (26,51), srebro je osvojil Južnoafričan Cameron van der Burgh, bron pa Američan Kevin Cordes.

"Počutil sem se kar dobro. Želel sem si plavati tekmo s časom, nisem razmišljal o mestu in zelo sem zadovoljen s petim mestom, to seveda je uspeh zame, a ne s časom. Ne vem, kaj je bilo in zakaj je bila taka razlika med včerajšnjim in današnjim plavanjem. Zdelo se mi je, da sem zaostal že na začetku," je po tekmi dejal Dugonjić.

Ta je bil pred dvema letoma v Barceloni četrti na 50 in 100 metrov prsno, edina slovenska plavalca, ki sta na svetovnih prvenstvih osvojila odličje pa tako ostajata brata Petrič. Borut je leta 1978 v Berlinu osvojil srebro na 1500 metrov prosto za Jugoslavijo, štiri leta kasneje pa je bil Darjan v isti disciplini v Guayaquilu bronast.

Popoldne je nastopila tudi Anja Klinar, ki se ni uspela uvrstiti v finale discipline 200 metrov delfin. Klinarjeva je bila v svoji polfinalni skupini šesta, skupaj pa deseta. Plavala je 2:08,52 sekunde, pred tem je bil njen najboljši letošnji izid 2:09,07.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.