Šport
33 ogledov

Dugonjić za stotinko prekratek

Damir Dugonjić EPA
Slovenski plavalci so opravili s prvim dnem tekmovanju na bazenu v Kazan Areni. Najboljša uvrstitev prvega dne SP je 10. mesto Anje Klinar na 400 m prosto, Damir Dugonjić je za stotinko zgrešil polfinale na 100 m prsno in bil na koncu 17.

Damir Dugonjić je pred dvema sezonama v Barceloni zgrešil medaljo na 100 m prsno za tri stotinke sekunde, na pol krajši razdalji za vsega stotinko. Tudi tokrat stotinke niso bile na njegovi strani. V izredno zgoščeni konkurenci, v manj kot sekundi se je zvrstilo 14 tekmovalcev, se je koroškemu plavalcu popoldanski nastop izmuznil za stotinko. Pozitivna plat je dosežek 1:00,36, ta je identičen tistemu iz predtekmovanja v Barceloni, ki Dugonjiću zagotavlja normo za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru prihodnje leto.

Junakinja slovenskega tabora je tako prekaljena Radovljičanka Anja Klinar, ki je na 400 m prosto s 4:08,57 za sekundo in pol izboljšala osebni rekord in osvojila 10. mesto. Po aprilskem dosežku na 400 m mešano si je tudi v tej disciplini priplavala normo A za prve OI v Južni Ameriki.

Nastopila sta še dva Slovenca. Presenetil je Mariborčan Martin Bau, ki je 3:51,44 osebni rekord na 400 m prosto izboljšal za sekundo in pol ter zasedel 28. mesto ter potrdil normo za nastop na EP 2016 v Londonu. Razočarana pa je bila mlada Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je z 1:01,05 na 100 m delfin bila 39.

V ponedeljek Slovence čakajo trije nastopi. Prvič se bodo v metropoli ob Volgi predstavili Tjaša Vozel na 100 m prsno ter Tjaša Oder in Gaja Natlačen na 1500 m prosto. Natlačnova bo na tekmi že na 800 m prosto skušala doseči tudi normo za svoj prvi olimpijski nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.