Svet
75 ogledov

Duhovito sporočilo hrvaških gorskih reševalcev

Hrvaške gore
1/8
Hrvaška gorska reševalna služba z duhovitim sporočilom v angleškem, italijanskem in nemškem jeziku na Facebooku svari turiste in izletnike pred obiskom hrvaških gora.

"Zrak je čist, nebo je modro, morje čudovito, gore visoke in potem se izgubite," so pri HGSS zapisali v sporočilu. "Koga boste poklicali? 112 (klic v sili na Hrvaškem) in ne izganjalce duhov."

Svarijo pred tem, da bi precenjevali svoje spretnosti, saj le to vodi v situacijo, ko ima hudič mlade oziroma kot so zapisali v angleščini, ko "shit hit the fan", ki se konča tako, da vas reševalci odpeljejo domov. "Zveni kot ljubezenska zgodba, a ni," pišejo. "Raje bi videli, da uživate počitnice brez nas."

Gorništva se z japonkami neha

V trenutku, ko si obujete japonke, se gorništvo neha. "Zaupajte nam," opozarjajo in dodajajo: "Prepričajte se, da imate mobilnike napolnjene in baterije ne trošite po nepotrebnem. O tem, kaj ste videli, lahko tvitnete tudi, ko se varno vrnete na izhodišče."

Dodajajo še, da voda pomeni življenje ter svarijo pred delanjem selfijev na robu klifov. "Če mislite, da ste v težavah v hribih ali v kakšnem drugem delu Hrvaške, verjetno ste," zaključujejo. "Ne obotavljajte se in pokličite pomoč."

Vsem želijo lepe počitnice na Hrvaškem in varen povratek domov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Džoser
    Džoser 17:45 05.junij 2017.

    Lahko pa gredo v planinski opremi v gore v Sloveniji,kjer bodo v primeru nesreče in poškodb imeli brezplačno reševanje.

  • Avatar Džoser
    Džoser 17:43 05.junij 2017.

    Škoda,da niso napisali,da je nošenje ne atestiranih lestev na njihove krtine zelo nevarno in strogo prepovedano,ker se pri padcu z lestve na kamenje lahko smrtno poškodujejo.