Slovenija > Črna kronika
250 ogledov

Duhovnik priznal zlorabo in storil samomor

duhovnik Shutterstock
Iz tržaške škofije so sporočili, da je župnik v Križu in na Proseku storil samomor, potem ko je priznal vpletenost v spolno zlorabo otroka.

Tržaška škofija je bila prejšnji četrtek obveščena o vpletenosti župnika Maksa Suarda v zlorabo otroka. V soboto je tržaški nadškof Gianfranco Crepaldi z njim opravil razgovor, v katerem je duhovnik priznal, da je pred leti zlorabil takrat 13-letno deklico, poroča slomedia.it. Njegovo priznanje je pomenilo, da bo razrešen vseh funkcij in prijavljen Svetemu Sedežu.

Duhovnik je nadškofa zaprosil za dvodnevni premor, da bi napisal odstopno pismo, v katerem bi prosil odpuščanja. Včeraj bi se moral Suard srečati z nadškofom, da bi mu izročil pismo, a ga ob dogovorjeni uri ni bilo na kraju. Ker se na telefonske klice ni odzival, je nadškof ukazal odpreti vrata župnišča, kjer so našli truplo pokojnega. 

Primorski dnevnik poroča, da je bil Suard v župniji priljubljen in vsestransko aktiven. Novica o njegovem priznanju in samomor pa je skupnost zelo pretresla. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:13 29.oktober 2014.

    Končno na 1.000.000 njih eden pošten !

  • mirko 16:49 29.oktober 2014.

    Včasih so župniki kurili čarovnice na grmadah in zgleda da se sedaj situacija obrača. Danes čarovnice župnike pribijajo na križ.