Šport
20 ogledov

Dujmović rešil Gorenje v trilerju pri Braniku

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši Gorenja Velenja so ostali na vrhu lestvice 1. NLB Leasing lige, potem ko jih je poraza v Mariboru rešila sedemmetrovka Marka Dujmovića v izdihljajih tekme (25:25).

Osrednja tekma desetega kola med mariborskimi in velenjskimi rokometaši se je končala z delitvijo točk. Domači igralci so bili bližje končnemu zmagoslavju, v izdihljajih tekme pa jim je načrte prekrižal Marko Dujmović, ki je realiziral sedemmetrovko in postavil končni izid 25:25.

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so večji del tekme imeli "ose" v svoji oblasti, a so lahkomiselno zapravili prednost. V začetku drugega polčasa so si priigrali šest golov prednosti (16:10), najbolj neprepričljivo predstavo pa prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja. To so Velenjčani izkoristili in v sami končnici iztržili točko, po devetih zmagah prvič v tej sezoni igrišče zapustili brez polnega izkupička.

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec z devetimi goli, Dujmovič pa je v gostujoči dosegel enega manj. Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila novomeško Krko, mariborska pa bo gostovala pri Celju Pivovarni Laško. Obe tekmi bosta v sredo, 13. novembra.

Pivovarji izkoristili remi

Celjani so dosegli deveto zmago v državnem prvenstvu in se zavoljo neodločenega izida med Mariborčani in Velenjčani prebili na drugo mesto. Izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića so vodili od prve do zadnje minute, najbolj prepričljivo predstavo pa prikazali v uvodnih dvajsetih minutah, ko so si priigrali prednost sedmih golov (13:6). Lepe zaloge v zadetkih v nadaljevanju niso zapravili, gostitelji pa so v sami končnici nekoliko ublažili poraz.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Rok Žuran in Nemanja Zelenović, v domači Matevž Potokar, Elvir Kalabić in Simon Stopar, vsi pa so dosegli po šest golov. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 13. novembra, gostila mariborski Branik, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo v petek, 15. novembra, gostovala pri trebanjskem Trimu.

1. NLB Leasing liga, 10. kolo:

Krka : Slovan 32:33 (18:14)
Ribnica Riko hiše : Sevnica 23:23 (18:14)
Istrabenz Plini Izola : Jeruzalem Ormož 26:21 (9:10)
Sviš Ivančna Gorica : Celje Pivovarna Laško 26:28 (11:14)
Maribor Branik : Gorenje Velenje 25:25 (15:10)

Nedelja ob 17.00:
Krško - Trimo Trebnje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.