Šport
12 ogledov

Dumoulin odbil vse napade

Nicolas Roche EPA
Nicolas Roche (Sky) je zmagovalec 18. etape Dirke po Španiji. A njegovo zmago so zasenčili številni poizkusi Fabia Aruja (Astana), da bi se otresel nosilca rdeče majice Toma Dumoulina (Giant – Alpecin). Ni mu uspelo in oba kolesarja sta v cilj prikolesarila z enakim časom.

Osemnajsta etapa se je začela precej divje, saj se je takoj po startu v beg podala petnajsterica kolesarjev. A glavnina je dvignila tempo ter jih kmalu dohitela. Šele po uri vožnje je sledil naslednji  beg, v katerega je bilo tokrat udeleženih kar 25 kolesarjev. Skupina, katero so sestavljala tudi imena kot so Nicolas Roche, Adam Hansen, Bart de Clerq, Tosh van der Sande, Haimar Zubeldia ter Cyril Gautier, si je nato privozila 17 minut prednosti.

Trideset kilometrov do cilja je ta znašala le še dve minuti in za solo napad se je odločil Gautier, a so mu kmalu pošle moči in je popustil. Takrat sta se v ospredje podala Roche in Zubeldia. Edini, ki jima je kolikor toliko lahko sledil, je bil Jose Goncalves. V zaključnem sprintu je bil Roche pričakovano močnejši od Zubeldie (Trek Factory Racing), Goncalves (Caja Rural) pa je v cilj prikolesaril na tretjem mestu z zaostankom 18 sekund.

V ozadju se je bil boj med favoriti za skupno zmago. Največkrat je z napadi na zadnjem klancu poizkusil Fabio Aru, a mu je Tom Dumoulin brez težav sledil ter tako ohranil prednost treh sekund v skupni razvrstitvi. Joaquim Rodriguez (Katjuša), ki zaseda tretje mesto v generalni razvrstitvi, je prikolesaril na cilj z enakim časom kot omenjeni dvojec ter tako še vedno zaostaja 1:15.

"Pred nami so še trije težki dnevi. Preživeli smo prvega, tako da je za nami uspešen dan. Aru je poizkušal na polno, toda nikoli se nisem znašel v nobenih težavah. Zato sem postal samozavesten in kmalu mi je postalo jasno, da danes zagotovo obranim skupno vodstvo," je po koncu etape povedal Dumoulin.

Zanimivo pa je bilo tudi današnje dogajanje na kolesarski tržnici. Louis Meintjes, izjemno nadarjen mlad kolesar, ki drži odlično 10. mesto v skupnem seštevku Vuelte, je oznanil, da ne bo podaljšal pogodbe z moštvom MTN Qhubeka ter da se seli k ekipi Lampre – Merida. MTN Qhubeka pa naj bi v svoje vrste na vse načine poizkušala zvabiti izvrstnega sprinterja Marka Cavendisha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.