Šport
21 ogledov

Durant proti Slovencem

Kevin Durant Reuters
Ameriška košarkarska zveza je objavila imena 19 igralcev, ki bodo začeli priprave na svetovno prvenstvo v Španiji. Prvi zvezdnik ekipe bo Kevin Durant.

Kar deset igralcev na seznamu ameriške izbrane vrste je udeležencev letošnje tekme All stars, prvo ime ekipe, ki se bo tik pred svetovnim prvenstvom v Španiji pomerila tudi s Slovenijo pa bo najkoristnejši košarkar lige NBA Kevin Durant. Zanimivo je, da igralci prihajajo kar iz 18 moštev lige NBA.

"Srečen sem in ponosen. Glede na sezono, ki so jih imeli te igralci in glede na vse, kar so v svojih karierah že dosegli, nisem pričakoval, da bom imel na razpolago tako močno ekipo," je po objavi seznama dejal trener Mike Krzyzewski. Ta bo moral pred SP izbrati dvanajsterico, ki bo odpotovala v Španijo: "Vsekakor bo to mešanica starejših in mlajših igralcev. Imeli bomo nekaj veteranov in nekaj nadobudnežev, ki na takem tekmovanju še niso igrali. Zagotovo bomo naredili vse, da bo na nas domovina ponosna."

Poleg Duranta in Kevina Lova imajo izkušnje z velikimi reprezentančnimi tekmovanji le še James Harden, Anthony Davis, oba sta osvojila zlato na olimpijskih igrah v Londonu, Stephen Curry in Derrick Rose, ki sta se veselila zlata na prejšnjem prvenstvu v Turčiji, na igrah pa ju ni bilo. Kyrie Irving, Damian Lillard in Paul George bodo predstavljali največje talente ameriške košarke. Edini, ki je sodelovanje odpovedal, je bil Russell Westbrook, razlog je poškodba. ZDA bodo na SP igrali v predtekmovalni skupini C (Bilbao), v kateri bodo še Turčija, Finska, Ukrajina, Dominikanska republika in Nova Zelandija.

Seznam reprezentančnih kandidatov:
Bradley Beal (Washington Wizards); DeMarcus Cousins (Sacramento Kings); Stephen Curry (Golden State Warriors); Anthony Davis (New Orleans Pelicans); Andre Drummond (Detroit Pistons); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder); Kenneth Faried (Denver Nuggets); Paul George (Indiana Pacers); Blake Griffin (Los Angeles Clippers); James Harden (Houston Rockets); Gordon Hayward (Utah Jazz); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers); Kyle Korver (Atlanta Hawks); Damian Lillard (Portland Trail Blazers); Kevin Love (Minnesota Timberwolves); Derrick Rose (Chicago Bulls); Klay Thompson (Golden State Warriors); DeMar DeRozan (Toronto Raptors); and Chandler Parsons (Dallas Mavericks).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.