Šport
40 ogledov

Đurić v finalu na 200 m prosto

Darko Đurić Rio 2016 Darko Đurić/Facebook
Slovenski plavalec Darko Đurić se je v svojem tretjem nastopu na paraolimpijskih igrah v Riu uvrstil v finale na 200 metrov prosto v kategoriji S4. V predtekmovanju je dosegel drugi čas.

Đurić je v predtekmovanju plaval 3:05,03, premagal ga je le Korejec Jo Gi Seong s 3:03,63.

"Rezultat, ki sem si ga želel odplavati. To je bil nek osnoven cilj, doseči 3:05. Držal sem se navodil trenerja, bil sem močan v prvih 50 oziroma 100 metrih. Na srečo sem imel v zadnjih 50 metrov na desni, na katero tudi diham, tudi Korejca, in sem se ga lahko držal, da sem imel smernico," je po predtekmovanju dejal Đurić.

"Če ne bi bilo finala, bi bilo ogromno razočaranje. Bilo je samo pomembno, s katerim časom pridem v finale," je še dodal slovenski plavalec, ki bo v finalu verjetno plaval na progi 3, ob njem pa bosta dva najhitrejša tekmeca, Korejec in Francoz David Smetanine.

Danes bo finale na 200 metrov prosto na sporedu ob 20.30 po brazilskem času oziroma v noči na četrtek ob 1.30 po slovenskem.

Đurić je doslej na igrah nastopil na 100 metrov prosto v kategoriji S4, kjer je bil peti, ter na 50 metrov delfin v kategoriji S5, kjer je prav tako prišel v finale in bil osmi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.