Slovenija
53 ogledov

Dursu dolžne Livarjeve hčere

Franc Molek Jerca Božič Kranjec
Hčerinske družbe za prispevke dolžne več kot milijon evrov. Livar naj bi dolg vrnil.

Štiri Livarjeve odvisne družbe Livar Storitve, Livar FMO, Livar LNL in Livar Belt, ki so se znašle na seznamu davčnih neplačnikov, za prispevke delavcev dolgujejo več kot milijon evrov. "Kolikor nam je zdaj znano, naj bi denar namesto za plačilo prispevkov šel za poplačilo dobaviteljem materiala," pravi Franc Molek, vodja sindikata v proizvodnem centru v Črnomlju. Delavci v teh družbah, kot je še povedal Molek, niso več zaposleni, ampak so jih prezaposlili v družbo Livar, ki jim prispevke plačuje redno.

Poravnali bodo

Davčni dolg se nanaša na obdobje dveh mesecev leta 2011 in štirih lanskega leta, razlaga Darinka Porenta iz Livarja, ki trenutno zaposluje 462 delavcev, od tega več kot polovico na lokaciji v Črnomlju. Po zagotovilih uprave bodo zaposlenim vsi prispevki plačani. "Zaradi neplačanih prispevkov delavci ne bodo nič oškodovani pri pokojnini ali kakorkoli drugače," dodaja Porentova. Dolg hčerinskih družb naj bi Livar poravnal deloma letos, dokončno pa prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.