Šport
56 ogledov

Dva dni pred začetkom OI: Organizator izgubil ključ vhoda na prizorišče

Maracana Rio 2016 prizorišča EPA
Organizatorji so izgubili ključ vzhodnih vrat, ki vodijo na stadion Maracana.

Vrata stadiona Maracana bi skorajda ostala zaprta. Organizatorji so namreč izgubili ključ in zato morali na pomoč poklicati gasilce. Kot je poročala novinarka britanskega BBC-ja Julia Carneiro, sta gasilca pred sredino tekmo med Švedsko in Južno Afriko morala z orodjem odstraniti ključavnico. 

 

"Kakšen začetek. Rio 2016 se začenja z izgubljenim ključem in gasilci,ki morajo na silo odpreti vzhodna vrata na olimpijski stadion. Ups," je zapisala Carneirova. Po njenih besedah naj bi nekateri gledalci do dve uri čakali pred omenjenim vhodom na stadion, preden so jih preusmerili na drug vhod. 

Spodrsljaj se je organizatorjem primeril le dva dni pred slovesno otvoritvijo iger. Gre za enega v vrsti spodrsljajev, ki so si jih privoščili Brazilci. V začetku tedna so bili razkriti podatki o onesnaženosti voda na nekaterih prizoriščih. Šlo naj bi za tako visoko stopnjo onesnaženosti, da bi lahko že nekaj čajnih žličk zaužite vode lahko povzročilo zdravstvene težave. 

Organizatorji so imeli težave tudi z ureditvijo nastanitvenih kapacitet. Tekmovalci so tožili nad nedokončanimi objekti, nedelujočimi napeljavami in podobnim. Še vedno ostaja prisoten tudi strah zaradi visoke stopnje kriminala v državi. 

PREBERITE ŠE:

Organizatorjev pa ne razveseljujejo niti podatki o številu prodanih vstopnic. Kot navaja britanski The Independent, naj bi ostalo neprodanih kar 1,3 milijona vstopnic, od tega približno ena tretjina za nogometne tekme, ki se bodo igrale izven Ria.  

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.