Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Dva mrtva v nesreči na obvoznici

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Včeraj se je v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli, ena pa je huje poškodovana.

Včeraj okoli 21. ure se je v razcepu Kozarje na ljubljanski obvoznici zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala dve človeški življenji, ena oseba pa je bila huje poškodovana.

"Policisti so ugotovili, da je do sedaj še neznani voznik vozil osebni avtomobil Citroen Berlingo proti razcepu Kozarje, iz smeri Brezovice proti Brdu. V levem nepreglednem ovinku je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, pri čemer je le-to pričelo drseti proti levemu robu vozišča, kjer je preko travnate bankine trčilo v zaščitno kovinsko ograjo, ob kateri so bile postavljene table pokončne zapore," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Po trčenju v kovinsko ograjo je vozilo dvignilo v zrak, nato pristalo na travnatem nasipu in po nekaj metrih drsenja trčilo v drog javne razsvetljave. Nato je vozilo odbilo v odbojno ograjo in obstalo na travnatem nasipu."

Po trčenju čez tablo zapeljali še dve vozili

Vsi trije udeleženci nesreče so pri trčenju padli iz vozila na travnato površino. Dve osebi, stari 24 in 28 let, sta utrpeli tako hude telesne poškodbe, da sta na kraju prometne nesreče poškodbam podlegli. Eno osebo, ki je bila stara 29 let, pa so zaradi hudih telesnih poškodb prepeljali v ljubljanski klinični center.

Na omenjenem odseku, sta dva voznika z osebnimi vozili, ki sta pripeljala takoj po trčenju, zapeljala čez tablo pokončne zapore in si pri tem poškodovala vozili.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče.

Cesta dlje časa zaprta

V času ogleda kraja prometne nesreče in odpravljanja posledic je bila cesta zaprta na relaciji Brezovica - Brdo, promet pa je bil preusmerjen na južno obvoznico.

Zaradi nove prometne nesreče, ki se je zgodila pred priključkom Brdo proti razcepu Koseze danes zjutraj, kjer je prav tako zaprt prehitevalni pas.

Nastaja zastoj iz smeri južne obvoznice do Viča ter iz primorske smeri že pred Brezovico.

Komentarjev 3