Slovenija > Črna kronika
102 ogledov

Dva mrtva v prometni nesreči

Nesreča 1 PGD Nazarje
V občini Mozirje je ponoči prišlo do hude prometne nesreče, ki je terjala dve življenji.

Ob 0.41 je v bližini kraja Radegunde v občini Mozirje voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča, pri čemer sta dve osebi na kraju nesreče podlegli poškodbam, ena pa je bila lažje poškodovana, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V prometni  nesreči  sta  umrla  dva mlada fanta, 21-letni voznik, doma iz Radegunde in 18-letni sopotnik, doma z območja Dobrne. 19-letna sopotnica z območja Dobrne, je bila v prometni nesreči lažje poškodovana.

"Zelo tragično, kaj naj rečem. Umrla sta dva mlada človeka, žalostno," je za Žurnal24.si povedal poveljnik PGD Nazarje Boštjan Cigale. Povedal je, da je po nekakšnem čudežu nesrečo, v kateri je vozilo zdrsnilo pod cesto, preživelo mlado dekle. "To je punca enega od pokojnih fantov. Po nesreči se je peš odpravila do doma svojega pokojnega fanta. Od tam so nekako skupaj poklicali na pomoč," še pove gasilec.

Vozišče je bilo v času prometne nesreče suho, deževati je začelo kasneje.

Kot so za Žurnal24 pojasnili na PU Celje, je omejitev hitrosti na tem delu ceste, kjer je blagi ovinek in klanec v padcu, 90km/h. "Voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil lastnostim ceste," ugotavljajo policisti. "Po prvih ocenah glede na dolžino sledi zaviranja na vozišču bi hitrost lahko bila višja od dovoljene."

Avto je potem, ko je zapeljal s ceste, silovito treščil v drevo. 21-letni voznik in 18-letni  sopotnik na zadnjem sedežu, sta na kraju nesreče umrla, 19-letna sopotnica pa se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Letos  je v prometnih nesrečah na Celjskem in Koroškem umrlo 17 ljudi. Lani v enakem obdobju 12.

Nesreča 1 | Avtor: PGD Nazarje PGD Nazarje

 

Komentarjev 7
  • McClain 11:17 30.oktober 2015.

    to je odgovor za milijon evrov...:-)

  • zefacveta 07:26 30.oktober 2015.

    Ti mladi bi morali res "od mrtvih vstati", da bi potem prišli k pameti. Sožalje.

  • res.no 19:02 29.oktober 2015.

    se strinjam popolnoma. Za dirkače in divjae so dirkališča, kjer lahko, če želijo in se tako odločijo, s svojim neodgovornim početjem ogrožajo samo sebe.