Šport > Košarka
21 ogledov

Dva Slovenca med osmerico najboljših

Luka Dončić Profimedias
Tri kroge pred koncem rednega dela je znanih šest udeležencev zaključnih bojev v košarkarski evroligi. Med njimi bosta tudi dva Slovenca, Luka Dončić z Real Madridom in Jaka Blažič v dresu Baskonie.

V 27. krogu so si mesto v četrtfinalu zagotovili Fenerbahce Istanbul, Baskonia Vitoria in Panathinaikos iz Aten. Pred njimi so bili tja uvrščeni že CSKA Moskva, Real Madrid ter Olympiakos.

Na voljo sta še dve mesti, v najboljšem položaju pa sta Anadolu Efes Istanbul in Crvena zvezda. Ta bi si lahko četrtfinale zagotovila že nocoj, vendar je v Beogradu izgubila po podaljšku proti Olympiacosu.

Od slovenskih igralcev je v sredo nastopil le Luka Dončić. V španskem obračunu z Barcelono, ki je edina od treh španskih klubov, ki se ne bo uvrstil med osem najboljših, je slavil zmago s 85:69, v 21 minutah na parketu pa je v osebno statistiko vpisal 5 točk (2:3 za dve točki, 0:2 trojke), 6 skokov, 3 ukradene žoge in 4 podaje.

Naslednji krog je na sporedu še ta teden v četrtek in petek, konec rednega dela pa bo 7. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.