Šport > Nogomet
66 ogledov

Dva Slovenca v izboru najbolj obetavnih mladih nogometašev

Jan Mlakar NZS/www.nkdomzale.si
Angleški dnevnik Guardian je izbral 50 najbolj obetavnih nogometašev rojenih leta 1998. Med njimi sta tudi dva Slovenca Sandi Lovrič, ki nastopa za Avstrijo, in Jan Mlakar, ki trenutno igra za Fiorentino.

Angleški dnevnik Guardian vsako leto izbere 50 najbolj obetavnih mladih nogometašev. Letos sta se med njih uvrstila tudi dva Slovenca: 17-letna Sandi Lovrič in 16-letni Jan Mlakar.

Sandri Lovrić ima sicer slovenske korenine, a se je rodil v avstrijskem Lienzu in se tudi odločil nastopati za avstrijsko reprezentanco. Trenutno igra za avstrijski Sturm Graz, a se zanj zanimajo tudi že v Italiji.

Guardian mladega nogometaša primerja z vezistom Xabijem Alonsom, ki je med drugim igral tudi za Real Madrid, Liverpool in Bayern München, in mu pripisuje izjemno dobro razumevanje igre. Lovrič je spomladi zavrnil ponudbe Juventus in Interja, ker je želel končati šolo v Avstriji in bi raje igral v angleški Prvi Ligi.

16-letni Jan Mlakar je preteklo leto za milijon evrov prestopil iz Domžal v Fiorentino. Tuji mediji pa poročajo, da bi se naj zanj zanimali tudi Liverpool, Everton in Tottenham, ki so mladega Slovenca opazili med tekmo slovenske reprezentance U17 proti Angliji, med katero je Mlakar dosegel gol. Šestnajstletnika Guardian primerja s Klaas-Janom Huntelaarjem, Edinsonom Cavanijem in Robertom Lewandowskim

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.