Šport > Zimski športi
21 ogledov

Dva slovenska orla na stopničkah

Willingen (ekipna tekma) Nejc Dežman EPA
V vetrovni loteriji tretje tekme celinskega pokala smučarskih skakalcev v japonskem Sapporu so Slovenci ohranili mirne živce in znova skočili na oder za zmagovalce. Prvič letos je to uspelo Nejcu Dežmanu, ki se mu je pridružil tudi vodilni v seštevku Miran Zupančič.

Zmago so slovenski skakalci tokrat prepustili Nemcu Andreasu Wanku, ki je bil najboljši že po prvi seriji, skočil pa je 131,5 in 128 metrov ter zbral 244,8 točke. Na drugo mesto je v finalu, potem ko je v prvi seriji zelo dolgo čakal na svoj nastop, skočil Kranjčan Nejc Dežman s skokoma 128 in 127,5 metra ter 232,5 točke.

To so prve stopničke za Dežmana v celinskem pokalu po treh letih. V prvi seriji je največji odbitek med vsemi imel Miran Zupančič, ki je s 131,5 metra zasedal osmo mesto, v finalu pa je potrdil odlično formo in je s 123,5 metra ob točkovnem dodatku napredoval na najnižjo stopničko za zmagovalce (222,9 točke) in tako še utrdil vodstvo v skupnem seštevku celinskega pokala.

Uspeh Slovenije na zadnji tekmi v Sapporu je dopolnil Anže Lanišek, ki je s 128,5 metra in 121,5 metra ter 220,5 točke zasedel šesto mesto in s tem teoretično Slovencem zagotovil sedmo kvoto za tekme svetovnega pokala od letalnice v Oberstdorfu do februarskega svetovnega prvenstva v Lahtiju (6 tekem, 2x Oberstdorf, 2x Sapporo, 2x Pjongčang). Z 12. mestom se je izkazal tudi Matjaž Pungertar, Rok Tarman je nove točke pobral na 17. mestu, po včerajšnjem spodrsljaju je to na 19. mestu uspelo tudi Roku Justinu, tik za finalom je znova ostal Jaka Hvala.

Po 14 tekmah celinskega pokala ima Zupančič 484 točk, drugi je Florian Altenburger iz Avstrije s 414 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.